Egyéb kategória

Megfelelő tartozékokkal a villanypásztor élettartama meghosszabbítható

Az elektromos kerítés igazán népszerű megoldásnak számít az állattartás és mezőgazdaság területén. Azonban ennek az eszköznek az élettartamára, állapotára is kiemelten oda kell figyelni. Szerencsére ma már több kiegészítő és tartozék közül is válogathatunk, amivel meghosszabbítható a villanypásztor élettartama.
vous - 2023.07.18.
Megfelelő tartozékokkal a villanypásztor élettartama meghosszabbítható

Milyen kiegészítőkkel találkozhatunk?

Ha megnézzük a Vinex villanypásztor bolt és webshop kínálatát, akkor számtalan termékkel találkozhatunk. Az, hogy ezek közül melyik a legfontosabb, nehéz sorrendet felállítani, az biztos viszont, hogy vannak olyan eszközök, amelyek egyszerűen kihagyhatatlanok.

Ilyen például a feszültségmérők és teszterek, amelyekkel mérhetjük, hogy a villanypásztor megfelelő teljesítményen működik-e. Ez nem csak azért fontos, hogy lássuk, nincs-e túl magas feszültségre beállítva az elektromos kerítés, hanem amiatt is, hogy egyáltalán megfelelően ellátja-e a feladatát. Ha túl alacsony a teljesítmény, akkor az érintkezés nem lesz több egy szimpla csikizésnél, ami nem igazán fogja megállítani az állatokat a be- és kijutástól.

Ez csak egy példa volt a nélkülözhetetlen eszközök közül. A következő kategória a szigetelők, amelyeket a szalagokhoz és vezetékekhez szükséges használni. Ezeknek a fő feladata, hogy stabilan és feszültség alatt tartsák a kerítést. 

Az egyik legérzékenyebb és legsérülékenyebb pontja a villanypásztoroknak a vezeték ami ugye az elsődleges védvonal az állatokkal szemben. Ezért is fontos gondoskodni arról, hogy a huzal és a vezeték mindig feszesre legyen húzva. Ezt könnyedén meg lehet oldani egy megfelelő huzalfeszítővel.

A villanypásztor szinte bárhol megállja a helyét

Az állattartásban és mezőgazdaságban már bizonyította hatékonyságát. A haszonállatokat egy adott területen belül tartja, a ragadozókat, vadállatokat pedig kívül. Ezért is közkedvelt a mezőgazdaságban, ahol nagy veszélyt jelent a vadkár (megdézsmálják és letapossák a növényeket).

Ezenkívül még akár a saját kertünkben, udvarunkon is használhatunk elektromos kerítést, például ha nem szeretnénk, ha a család kedvence letapossa a virágágyást, kiskertet vagy könnyedén megszökjön otthonról.

Egyszerű telepítés és mozgatás

A villanypásztor telepítéséhez gyakran még szakemberre sincs szükség. Persze első alkalommal mindenképp kérjük ki szakértő véleményét, tanácsát és legyen ott egy tapasztalt kolléga a telepítés során.

Ami nagy előnye még az elektromos kerítéseknek, hogy nem csak a lehelyezés, de a felszedés, áttelepítés is ugyanolyan egyszerűen megoldható. Állattartás során ez hatalmas pozitívum, például ha egy új legelőt szeretnénk kialakítani, vagy bővíteni az adott területet.

Természetesen a kiegészítőkről, szigetelésről és tartozékokról se feledkezzünk meg a beszerzésnél.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!