Otthon

Megfelelő serpenyőben nem ég le az étel

Serpenyők nélkül nem létezik jól felszerelt konyha, éppen ezért minden háztartásban több is található a konyhaszekrényben. Az alkalmazási terület szabja meg, hogy milyen anyagból készült serpenyőt használjunk. Érdemes tájékozódni vásárlás előtt, hogy milyen speciális serpenyők léteznek.
vous - 2022.12.12.
Megfelelő serpenyőben nem ég le az étel

Legyen profi a konyhában!

A szakácsok, chefek konyhájában számtalan különböző típusú és méretű serpenyő található, nem mindegy, hogy a különböző ételekhez milyen serpenyőt használunk és milyen főzőlapon.

Az igazán finom rántott hús elkészítéséhez a legjobb a tapadásmentes bevonat nélküli nemesacél serpenyő, a finom szaftos steak sütéséhez a bevont grillezőserpenyő, a thai specialitásokhoz a wok és a hal készítéshez is külön serpenyő dukál. Palacsintát pedig természetesen mi másban, mint palacsintasütőben sütünk.

A MÖBELIX serpenyő kínálatában megtalálja a minőségi serpenyőket, melyekkel profi módon süthet anélkül, hogy leégne az étel.

A reggeli tükörtojáshoz legcélszerűbb a bevonatos serpenyőt használni, amiben garantáltan nem égetjük oda. Burgonyasütéshez használjunk zománcos serpenyőt, melyet indukciós főzőlapon is bevethetünk. Ha erős pirításhoz keresünk megfelelő eszközt, akkor a legjobb választás a bevonat nélküli nemesacél serpenyő.

Különböző anyagok, eltérő tulajdonságok

Honnan tudhatja, hogy indukciós főzőlapon használhatja-e a kiszemelt serpenyőt? Nézze meg a termék csomagolásán, hogy fel van-e tüntetve a piktogram, mely jelzi, hogy a serpenyő alja mágneses. A tiszta alumínium termékek nem alkalmasak, de számos zománcozott serpenyőt kapni, melyek jól használhatók, mert a gyártás során karbon acélt használtak, mely reagál a mágneses mezőre.

Speciális serpenyők

Ha kedveli az ázsiai konyhát és otthon is szívesen elkészíti a különböző fogásokat, akkor nem hiányozhat a serpenyőkészletéből a wok, mely egy 26-36 cm átmérővel és fedéllel vagy anélkül kapható.

Kiválóan használhatja pirított zöldségek és húsok készítéséhez, mert rendkívül hőálló.

Palacsintát rendeltek a gyerekek? Hát akkor elő a palacsintasütővel, és már repülhetnek is a levegőbe a palacsinták. Általában 25 cm átmérővel készülnek, és nagyon alacsony peremmel rendelkeznek, mely ideális a palacsinta megfordításához. A tapadásmentes bevonatnak köszönhetően nem fog leragadni a tészta a serpenyő aljára.

Nem szeretne külön edényt használni a tálaláshoz? Nem is kell, ha a tálalóserpenyőben készíti el az ételt. Ezek a speciális serpenyők két fogantyúval rendelkeznek és extra magas peremmel ellátottak. A kinézetüknek köszönhetően az étkezőasztalon is esztétikus látványt nyújtanak.

Ha a teraszon szeretne sütögetni, vagy nem szeretné, hogy átható sülthagyma-szag terjengjen a konyhában, akkor az elektromos serpenyő segítségével kültéren is elkészítheti a fogásokat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.