Otthon

Megfelelő serpenyőben nem ég le az étel

Serpenyők nélkül nem létezik jól felszerelt konyha, éppen ezért minden háztartásban több is található a konyhaszekrényben. Az alkalmazási terület szabja meg, hogy milyen anyagból készült serpenyőt használjunk. Érdemes tájékozódni vásárlás előtt, hogy milyen speciális serpenyők léteznek.
vous - 2022.12.12.
Megfelelő serpenyőben nem ég le az étel

Legyen profi a konyhában!

A szakácsok, chefek konyhájában számtalan különböző típusú és méretű serpenyő található, nem mindegy, hogy a különböző ételekhez milyen serpenyőt használunk és milyen főzőlapon.

Az igazán finom rántott hús elkészítéséhez a legjobb a tapadásmentes bevonat nélküli nemesacél serpenyő, a finom szaftos steak sütéséhez a bevont grillezőserpenyő, a thai specialitásokhoz a wok és a hal készítéshez is külön serpenyő dukál. Palacsintát pedig természetesen mi másban, mint palacsintasütőben sütünk.

A MÖBELIX serpenyő kínálatában megtalálja a minőségi serpenyőket, melyekkel profi módon süthet anélkül, hogy leégne az étel.

A reggeli tükörtojáshoz legcélszerűbb a bevonatos serpenyőt használni, amiben garantáltan nem égetjük oda. Burgonyasütéshez használjunk zománcos serpenyőt, melyet indukciós főzőlapon is bevethetünk. Ha erős pirításhoz keresünk megfelelő eszközt, akkor a legjobb választás a bevonat nélküli nemesacél serpenyő.

Különböző anyagok, eltérő tulajdonságok

Honnan tudhatja, hogy indukciós főzőlapon használhatja-e a kiszemelt serpenyőt? Nézze meg a termék csomagolásán, hogy fel van-e tüntetve a piktogram, mely jelzi, hogy a serpenyő alja mágneses. A tiszta alumínium termékek nem alkalmasak, de számos zománcozott serpenyőt kapni, melyek jól használhatók, mert a gyártás során karbon acélt használtak, mely reagál a mágneses mezőre.

Speciális serpenyők

Ha kedveli az ázsiai konyhát és otthon is szívesen elkészíti a különböző fogásokat, akkor nem hiányozhat a serpenyőkészletéből a wok, mely egy 26-36 cm átmérővel és fedéllel vagy anélkül kapható.

Kiválóan használhatja pirított zöldségek és húsok készítéséhez, mert rendkívül hőálló.

Palacsintát rendeltek a gyerekek? Hát akkor elő a palacsintasütővel, és már repülhetnek is a levegőbe a palacsinták. Általában 25 cm átmérővel készülnek, és nagyon alacsony peremmel rendelkeznek, mely ideális a palacsinta megfordításához. A tapadásmentes bevonatnak köszönhetően nem fog leragadni a tészta a serpenyő aljára.

Nem szeretne külön edényt használni a tálaláshoz? Nem is kell, ha a tálalóserpenyőben készíti el az ételt. Ezek a speciális serpenyők két fogantyúval rendelkeznek és extra magas peremmel ellátottak. A kinézetüknek köszönhetően az étkezőasztalon is esztétikus látványt nyújtanak.

Ha a teraszon szeretne sütögetni, vagy nem szeretné, hogy átható sülthagyma-szag terjengjen a konyhában, akkor az elektromos serpenyő segítségével kültéren is elkészítheti a fogásokat.

Ajánlott cikkek