MARLÚ

A kifinomult ízlés közvetítői: Gyöngyös ékszerek a MARLÚ kínálatában!

A ruhatárad már készen áll az őszi és téli időszakra, de a tökéletes outfitedhez mégis hiányzik valami kis extra - ezt a franciák úgy nevezik: je ne sais quoi -, akkor itt az ideje, hogy beszerezz néhány, az egyéniségedhez illő csodás MARLÚ ékszert! A gyöngyökkel díszített kiegészítők a kifinomult eleganciáról, a kiváló ízlésről és a stílusos megjelenésről árulkodnak.
vous - 2023.10.30.
A kifinomult ízlés közvetítői: Gyöngyös ékszerek a MARLÚ kínálatában!

Ismerd meg a MARLÚ világát!

A MARLÚ márkát 2001-ben alapították San Marinóban. Morena, Monica és Marta Fabbri a kínálkozó piaci rést kihasználva egy olyan izgalmas olasz ékszermárkát hozott létre, amely nem státuszszimbólumként, hanem az érzelmi értékek emblémájaként tekint a nyakláncokra, a karkötőkre, a fülbevalókra és a gyűrűkre. A MARLÚ mindenki számára elérhető darabokat kínál a vagány egyéniségtől az időtlen és kortalan klasszikusokig.

A designerek az egyedi formavilág mellett kiemelt figyelmet fordítottak a kombinálhatóságra. A nyakláncoknál a rétegzés, a karkötőknél a halmozás és a charmokkal az amulettszerű függők egy kis történetet vagy emléket hordoznak magukban – való kiegészítés segíti, hogy az alkalmi és a hétköznapi megjelenésed is egyedi és különleges legyen. A fülbevalók és a gyűrűk egyes elemei cserélhetőek, így a hangulatodnak és az öltözékednek megfelelően variálhatod őket.

Az ékszerek alapanyaga orvosi minőségű, hipoallergén rozsdamentes acél, esetenként ipari technológiájú, PVD bevonattal látnak el, mely hosszú életet biztosít az ékszereknek, nem utolsó sorban különleges színeket ad a fémnek. 2023-ban a MARLÚ olasz és magyar üzletében is nagyon keresettek a gyöngyös ékszerek. Mielőtt közelebbről megismernénk az őszi-téli kínálatot, ássuk bele magunkat a gyöngy történetébe!

Fotó: Tóth Zolkó

Egy kis gyöngytörténelem

Nincs is romantikusabb látvány annál, mint amikor a nyári naplementében a tengerparton a hullámok apró kagylókat sodornak ki a parti homokba. Hasonló kép fogadhatta azt az embert, aki először talált gyöngyszemet egy kagylóban. És talán innen indult hódító útjára a gyöngy, hogy aztán milliónyi hölgy szívébe lopja be magát természetes szépségével, mélyről jövő titokzatos fényével és hivalkodásmentes eleganciájával.

A gyöngy ősidők óta a makulátlan tökéletesség szimbóluma, a legrégebben ismert ékkő, évszázadokon át a legértékesebb ékszernek tartották. Gondoljunk csak Aphrodité születésére, aki egy kagylóból lépett ki, a görög mitológia szerint az istennő szépsége a gyöngyszemekéhez fogható. A rómaiak misztikus erővel és gyógyító hatással ruházták fel. A hindu civilizáció hatására alakult ki, hogy az esküvői ceremónia nélkülözhetetlen kelléke lett a gyöngy, amely a tisztaságot és az ártatlanságot jelképezi. Az ázsiai kultúrákban nemcsak ékszerként viselik, hanem szem-és szívpanaszok ellen, a lázzal járó betegségek gyógyítására is használják, tapasztalataik alapján békét hoz a testnek és a léleknek.

Az európai kultúrkörben az egészséggel, a jóléttel, a hosszú élettel társítják, távol tartja és elűzi a gonoszt, illetve szerencsehozó amulettként medálon, fülbevalón, nyakláncon vagy gyűrűben viselik. A divatvilág sok évszázada használja az elegáns ruhák és a királyi koronák díszítésére, Coco Chanel a hétköznapi viselet részévé tette, ma már Anna Wintourtól Harry Stylesig az összes divatikon nyakában feltűnik valamilyen színben és méretben.

Fotó: Tóth Zolkó

Gyöngyök a MARLÚ kínálatában

Minden ember egyedi és megismételhetetlen. Még akkor is, ha a környezetünkben mindenki arra késztet bennünket, hogy mindig összehasonlítsuk magunkat másokkal, tegyünk, gondolkodjunk, legyünk olyanok, mint mások. A MARLÚ ünnepli és kiemeli az egyéniséget, ékszerei érzelmeket közvetítenek, szavak nélkül megosztják másokkal, hogy kik vagyunk és mit gondolunk a világról.

Éppen ezért izgalmas szegmens a márka történetében, hogy a színes és vidám statement darabok mellett megtalálhatóak a klasszikus eleganciát és kifinomult ízlést közvetítő folyami gyöngyökből készült golyós nyakláncok, a szabálytalan édesvízi gyöngyökből fűzött karkötők és a hatalmas gyönggyel díszített napformájú medálok. Ezeket kortól és nemtől függetlenül bárki viselheti, aki szeretne egy kis pluszt csempészni a megjelenésébe. Ajándékozd meg magadat vagy a szeretteidet egy szemet gyönyörködtető gyöngyös darabbal!

Szakács Gábor

Ajánlott cikkek