Otthon

Hőszivattyúk, a legújabb fűtési formák

Napjaink változó gazdasági környezete maga után vonja, hogy kénytelen minden háztartás igazodni az állandó módosításokhoz, hiszen mindenki próbál minél jobban boldogulni. Így van ez a fűtés terén is, ahol az elmúlt évek járványhelyzete, majd pedig a környező országok viszálykodása emelkedő energiaárat eredményezett.
vous - 2023.10.20.
Hőszivattyúk, a legújabb fűtési formák

Ennek hatására folyamatosan át kell gondolni a családoknak, hogy melyik az a változat, amelyik a legjobb ár-érték arányban.

Egyre közkedveltebb a hőszivattyú

A hűtő-fűtő klímák mellett sokan fordítják figyelmüket mostanában a hőszivattyús fűtés felé. A Hisense klíma webshop kínálatában mindkettő alternatív kategóriát megtaláljuk, és részletes leírásokat is olvashatunk használatukról, magyarázatokkal ellátva. A hőszivattyús fűtésről ma már elmondható, hogy egy korszerű, minden igényt a legmagasabb szinten kielégítő, gazdaságos és nem utolsósorban környezetbarát fűtési rendszernek minősül.

Ha valaki még csak most ismerkedik ezzel a technológiával, és nem akar fejest ugrani a vízbe, azaz egyből lecserélni a meglévő rendszerét, akkor ez sem jelent gondot. Ugyanis a hőszivattyús rendszerek kombinálhatók egyéb fűtési megoldásokkal is, amely tovább növeli a praktikusságukat. Csatlakoztathatók wifihez is, amely segítségével bárhonnan bármikor vezérelhetjük a kiépített hűtési-fűtési rendszerünket. Hasznossága mellett ez a jellemzője igazán kényelmes megoldássá emeli ezt a technológiát is.

Mit takar a hőszivattyú fogalma?

A hőszivattyú az a fűtési forma, amelynek alkalmazása során energia felvétele történik egy adott forrásból, ez lehet levegő, föld vagy víz, és az energia leadása egy másik helyszínen zajlik a kívánt vagy szükséges hőmérséklet eléréséig, illetve fenntartásáig. Burkolt formában valójában már mindenki találkozott ezzel a technológiával, mert számos hőszivattyú található meg a háztartásokban, pl. a hűtőszekrény vagy a ruhaszárítógép is ilyen elven működik, de a légkondicionáló is egyfajta hőszivattyús technológiát rejt magában.

A hagyományos értelemben vett hőszivattyús fűtési rendszer egy olyan épületgépészeti megoldás, amely a fűtés mellett biztosítja a hűtést és a melegvíz előállítását is. A hőszivattyú berendezése általában egy kültéri és egy beltéri egységből áll. A kültéri egység kinyeri az energiát a felsorolt források egyikéből, majd felhasználja, és továbbítja azt a beltéri egységhez. A beltéri egység ezután kezeli a hőmérséklet-változást, és biztosítja az igény szerinti fűtést vagy hűtést, a megadott értékeknek megfelelően, valamint a meleg víz rendelkezésre állásáról is gondoskodik.

Kapcsolódás a hűtő-fűtő klímákhoz

Mikor egy légkondi hűti a helyiséget, akkor az ingatlan belső teréből a hőt kivezeti a belső térből. Sokan azt gondolják, hogy a klímák hideg levegő előállításával hűtik le az adott szobát, pedig nem így történik. A klímák hőt vonnak el az adott helyiségből és azt a kültérbe irányítják. Ha érdekel minket a téma, szeretnénk többet megtudni róla, illetve mi is hőszivattyús rendszert akarunk megvalósítani, látogassunk el a Hisense klíma webshop oldalára.

Ajánlott cikkek