Egyéb kategória

Hosszú távú és biztos munkák a lakásfelújításban

Közhely, hogy manapság hiány van a jó építőipari szakemberekből. Éppen ezért, ha valaki stabil pénzkeresetet biztosító munkahelyet szeretne magának, akkor érdemes az építőiparban gondolkoznia.
vous - 2024.03.25.
Hosszú távú és biztos munkák a lakásfelújításban

Akár építkezésről, akár lakás- vagy házfelújításról legyen szó, az ilyenkor szükséges szakembergárda nélkülözhetetlen része egy jó festő vagy festőcsapat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lehet vonzó a festő szakmában való elhelyezkedés.

A festő szakma szépségei

Ha a festő szakmáról beszélünk, ebbe elég sok minden beletartozhat. Ha megnézzük például a Salgótarjánállás oldalát, láthatjuk, hogy festés, gipszkartonozás, glettelés feladatok elvégzésére munkalehetőség Salgótarjánban rengeteg van. A festést a glettelés készíti elő, illetve a megrendelői igények között gyakran szerepel a gipszkartonozás is.

Összetett szakmával állunk szemben tehát. Arról nem is beszélve, hogy egy olyan tevékenységről van szó, amivel hozzájárulhatunk épített környezetünk szépítéséhez. Ha elkészült egy-egy szoba festése, a megrendelő elégedettsége örömmel töltheti el a szakembert is.

Nézzük most egy kicsit részletesebben azokat a tevékenységeket, amikkel egy festőnek vagy segédjének foglalkoznia kell!

Glettelés

A glettelést még általában megelőzi a falfelület lecsiszolása, vagy ha tapétával volt bevonva a fal, akkor a tapéta eltávolítása. A glettelés pedig előkészíti a falfelületet a festés számára. Lényege, hogy egyenletes felületet hozzon létre, vagyis hogy elsimítsa a falakon lévő egyenetlenségeket.

Ez a munkafolyamat tehát segít eltüntetni a repedéseket, réseket és egyéb hibákat, ami a festés végeredményét is sokkal kifinomultabbá teszi.

A glettanyagot általában kézi eszközök segítségével viszik fel a nem egyenletes falfelületre. Valószínűleg nem fog egyből tökéletesen és gyorsan menni, de a megfelelő technika elsajátításával és egy kis gyakorlattal a glettelés könnyen megtanulható.

Festés

A falfelület előkészítése után jöhet a festés. A lakásfelújítások egyik leggyakoribb munkafázisa, így nagy rá a kereslet. A mind színben, mind anyagában megfelelően kiválasztott festékanyag kiválasztása után jöhet ennek a falra való felvitele.

Ezt különböző hengerekkel, ecsetekkel vagy festékszóró gépekkel lehet elvégezni. Bár kreatív tevékenységről van szó, ahol fontos az esztétikai érzék, fizikailag is igénybe veszi az embert. Mivel ügyfelekkel dolgoznak, nem árt, ha a festők jó kommunikációs készséggel rendelkeznek.

Gipszkartonozás

Bár a gipszkartonozás külön szakmának is tekinthető, sokszor a festői gárda szakmai repertoárjának szerves részét képezi. A gipszkarton könnyű, mégis tartós anyag, melyeket általában a falakon és a mennyezeten helyeznek el. Ezáltal tereket lehet átalakítani, sőt akár új szobák létrehozására is alkalmas.

Viszonylag gyorsan és hatékonyan lehet vele dolgozni, ezért is ennyire közkedvelt. Fontos lépése lehet egy-egy lakásfelújítási projektnek, mivel a terek formálásán túl szigetelő funkciókat is elláthat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!