Egyéb kategória

Hogyan segíthet nőként a profi coaching?

Egy nő életében számos olyan kihívás adódhat, melyekkel egyedül nehéz megbirkózni. Egy profi coach segíthet a karrierben és a magánéletben egyaránt, hogy megértsük saját érzéseinket, motivációinkat, céljainkat és értékeinket, így harmóniát teremtve életterületeinken. Cikkünkben most megnézzük, hogy miért is vált olyan fontossá a coaching a nők mindennapjaiban és hogyan segíthet egy szakember az üzleti életben.
vous - 2023.05.08.
Hogyan segíthet nőként a profi coaching?

Miért fontos a coaching a nők életében?

A koronavírus járvány fenekestül felforgatta mind a családok, mint a cégek életét. A home office elterjedésével a munka és magánélet határa szinte elmosódott, amely sok nő számára jelent óriási kihívást.

Nem meglepő tény, hogy minden negyedik hölgy fontolgat rugalmasabb karrierlehetőséget, ami óriási veszteség a cégek életében. A vállalatok számára ezért elengedhetetlen a nők támogatása, különösen a vezetői pozíciókban, melynek hatékony eszköze, a coaching.

Forrás: Freepik

Egy profi coach támogató környezetet biztosít, ahol egy nő szabadon kifejezheti magát és megoszthatja a gondolatait anélkül, hogy bírálatra vagy ítéletre számítana. 

A coaching során jobban megértheti a saját erősségeit és gyengeségeit, és olyan stratégiákat dolgozhat ki, amelyekkel jobban tud alkalmazkodni a változásokhoz és a kihívásokhoz a mindennapi életben.

Hogyan támogatja a coaching  a nőket az üzleti életben?

1. Segít ráébredni a személyes erőre

Sok szempontból a nők még mindig a legnagyobb kihasználatlan erőforrásnak számítanak az üzleti életben. A coaching nagyszerű módja annak, hogy rávilágítson a meglévő tudásra, tapasztalatokra, készségekre, hogy kilépve a régi viselkedésmintákból a hölgyek ráébredjenek belső erejükre és pozitív módon használják ezeket mind a munka során, mind a magánéletben.

2. Megtanít priorizálni

Tény, hogy a nőknek sokszor nehéz priorizálni. Annyi tennivalójuk és felelősségük van a munkahelyen és otthon, hogy nagyon nehéz eldönteni, hol kezdjék. Sokan érzik magukat túlterheltnek és frusztráltnak amiatt, hogy soha nem érik utol magukat. A coaching segít a megfelelő prioritások meghatározásában, hogy azok jobban megfeleljenek a személyes és szakmai céloknak.

3. A delegálás fontosságának felismerése

A hölgyek egyik jellemző tulajdonsága, hogy nehezen delegálnak, emiatt jobban aggódnak a teljesítményük miatt, így nem tudnak megfelelően a céljaikra koncentrálni.  A coaching segíthet megvizsgálni a feladatokat, meghatározni, hogy hol érdemes delegálni, ami több szabadságot és választási lehetőséget biztosít az üzleti életben, egyben segít jobb vezetővé válni.

Forrás: Freepik

4. A stratégiai gondolkodásmód elsajátítása

Mivel a nők többsége intuitív, sokszor hajlamosak kevésbé figyelembe venni a stratégiai célokat. A coaching által könnyebbé válik átlátni az aktuális helyzetet és a következő lépéseket, mérhető célokat tartalmazó cselekvési tervet kidolgozni. Ezáltal növekszik a hatékonyság és a siker elérésének esélye.

5. Segít kikerülni a csapdákból

A nők gyakran érzik magukat csapdában és nincsenek tudatában annak, hogy hogyan szabotálják önmagukat. A coaching rávilágít a korlátozó gondolkodási és cselekvési mintákra és segít új mintázatokat kialakítani.

6. Kilépés a biztonsági játékos szerepből

A nők számára a biztonság elsőszámú, ami megnehezíti az üzleti siker egyik alapfeltételét, a kockázatvállalást. A coaching révén objektíven meg tudják vizsgálni a kérdések minden oldalát, hogy pontosabb rálátásuk legyen a döntések előnyeire és hátrányaira. Ezáltal a vállalt kockázatok kevésbé tűnnek veszélyesnek, mivel megalapozott döntések előzik meg.

7. A keményebb döntések felvállalása

Nagyon gyakori a belső harc a nőiesség és a teljesítményorientált üzleti szemlélet között. Az igazság az, hogy a kettő nem zárja ki egymást. A coaching segít felismerni a hozott női értékeket, és bölcsen használni az ambíciókat és az energiát a legjobb célok elérése érdekében.

8. Az érzelmek kordában tartása

Bár az érzelmek jó szolgálatot tehetnek a kapcsolatteremtésben, egyben akadályozhatják is a tisztánlátást. A coaching által megtanulható az érzések jelentése, valamint az, hogy mikor helyénvaló kifejezésük.

9. Tévedni emberi dolog

A nők többnyire félnek a tévedéstől. Kételkednek önmagukban, aggódnak a döntéseik miatt, és túlságosan mások visszajelzéseire hagyatkoznak. Egy profi coach segít megtanulni bízni az intuícióban, meglátni azt, hogy minden egy tanulási folyamat, ha valami nem az elvárásainknak megfelelően történik, az is helyénvaló, és lehet előnye.

Egyéni és csoportos coaching a Proman Consultingnál

Teljesen mindegy, hogy nőként egy kisebb magánvállalkozásban vagy egy nagy cég vezetőjeként kell szembenéznünk a mindennapi kihívásokkal, bármikor eljöhet az a pont, amikor ezek a helyzetek túlnőnek rajtunk.

A Proman Consulting tanácsadó cég egyéni és csoportos coaching szolgáltatásai segíthetnek visszanyerni a motivációt, meglátni az új lehetőségeket, egyben harmóniát teremteni a munkában és a magánéletben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.