Egyéb kategória

Hogyan néznek ki a jövő otthonai?

Az okoseszközök, okosotthon megoldások révén már napjainkban is sokféle folyamat automatizálható, távvezérelhető otthonainkban, azonban ezek a megoldások még kevésbé elterjedtek, és inkább csak a technológiai innovációk iránt érdeklődők figyelmét keltik fel, pedig pénzben mérhető hasznokkal járnak.
vous - 2022.10.13.
Hogyan néznek ki a jövő otthonai?

A klímakatasztrófa és az energiaválság árnyékában azonban a fejlett országokban már évtizedek óta egyre több háztartásban használnak megújuló energiákat az energiaigények kielégítésére a lakók kényelmének biztosítása érdekében. Az innovatív rendszerek révén távlati cél, hogy a háztartások energiafüggetlen, energiahatékony egységekké váljanak, vagyis létrejöhessenek a jövő otthonai.

Hogyan érhető el az energiahatékonyság?

A STIEBEL ELTRON hőszivattyús rendszerei a jövő technológiáját képviselik, megújuló energiaforrásokat használnak fűtésre, hűtésre és használati melegvíz előállítására. Globális szinten és a háztartások szintjén is úgy érhető el energiahatékonyság, ha egyrészt csökkentjük az energiapazarlás mértékét, másrészt fenntartható energiagazdálkodást vezetünk be, vagyis a fosszilis energiahordozók helyett mindinkább a zöld energiát használjuk az élet minden területén. 

Az otthonokban ezt az energiahatékony, innovatív, a megújuló energiaforrásokra épülő automatizált épületgépészeti és építészeti megoldások nyújthatják. 

Az elektromos áram napenergiával történő megtermelése, így a fosszilis energiahordozók kiváltása már a háztartások számára is működőképes megoldás, amelyet minden bizonnyal felgyorsít az energiaárak, a rezsiköltségek drasztikus emelkedése.

Okosotthonok a kényelmünk szolgálatában

Az új technológiák és az internet révén nemcsak az életünk alakult át nagymértékben, hanem otthonaink is fejlődésen mennek keresztül. Az okosotthon-technológiák a kényelmünket szolgálják, de annál többet is jelentenek: energiahatékony háztartásokat a digitálisan vezérelhető funkciók által. A fűtés, világítás, biztonsági rendszerek, árnyékolás, stb. elektronikus szabályozása ugyanis lehetővé teszi, hogy személyes jelenlétünk nélkül, távollétünkben is hatékonyan, értünk dolgozzanak az épületgépészeti, építészeti rendszerek.

A felhasználóbarát megoldások nem változtatják meg gyökeresen korábbi életvitelünket, hanem az automatizálás, optimalizálás révén energiamegtakarítást tesznek lehetővé. 

A megújuló energiák használatának korlátai

A zöld energia korlátlanul, ám időszakosan áll rendelkezésünkre, tárolásuk csak részben megoldott, így ez jelenti a jövő nagy kihívását. 

A nap-, szél-, valamint a geotermikus energiák által megtermelt elektromos áram univerzálisan használható, így biztosan ez jelenti a jövőt, ha a szállítás és a tárolás megoldódik. Az intelligens épületgépészeti rendszerek, berendezések már ma is képesek a háztartások szintjén megoldást adni egyes problémákra.

A jövő otthonait a kényelem, a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és a megújuló energiák felhasználása jellemzi, és már ma is részesei lehetünk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.