Egyéb kategória

Hogyan néznek ki a jövő otthonai?

Az okoseszközök, okosotthon megoldások révén már napjainkban is sokféle folyamat automatizálható, távvezérelhető otthonainkban, azonban ezek a megoldások még kevésbé elterjedtek, és inkább csak a technológiai innovációk iránt érdeklődők figyelmét keltik fel, pedig pénzben mérhető hasznokkal járnak.
vous - 2022.10.13.
Hogyan néznek ki a jövő otthonai?

A klímakatasztrófa és az energiaválság árnyékában azonban a fejlett országokban már évtizedek óta egyre több háztartásban használnak megújuló energiákat az energiaigények kielégítésére a lakók kényelmének biztosítása érdekében. Az innovatív rendszerek révén távlati cél, hogy a háztartások energiafüggetlen, energiahatékony egységekké váljanak, vagyis létrejöhessenek a jövő otthonai.

Hogyan érhető el az energiahatékonyság?

A STIEBEL ELTRON hőszivattyús rendszerei a jövő technológiáját képviselik, megújuló energiaforrásokat használnak fűtésre, hűtésre és használati melegvíz előállítására. Globális szinten és a háztartások szintjén is úgy érhető el energiahatékonyság, ha egyrészt csökkentjük az energiapazarlás mértékét, másrészt fenntartható energiagazdálkodást vezetünk be, vagyis a fosszilis energiahordozók helyett mindinkább a zöld energiát használjuk az élet minden területén. 

Az otthonokban ezt az energiahatékony, innovatív, a megújuló energiaforrásokra épülő automatizált épületgépészeti és építészeti megoldások nyújthatják. 

Az elektromos áram napenergiával történő megtermelése, így a fosszilis energiahordozók kiváltása már a háztartások számára is működőképes megoldás, amelyet minden bizonnyal felgyorsít az energiaárak, a rezsiköltségek drasztikus emelkedése.

Okosotthonok a kényelmünk szolgálatában

Az új technológiák és az internet révén nemcsak az életünk alakult át nagymértékben, hanem otthonaink is fejlődésen mennek keresztül. Az okosotthon-technológiák a kényelmünket szolgálják, de annál többet is jelentenek: energiahatékony háztartásokat a digitálisan vezérelhető funkciók által. A fűtés, világítás, biztonsági rendszerek, árnyékolás, stb. elektronikus szabályozása ugyanis lehetővé teszi, hogy személyes jelenlétünk nélkül, távollétünkben is hatékonyan, értünk dolgozzanak az épületgépészeti, építészeti rendszerek.

A felhasználóbarát megoldások nem változtatják meg gyökeresen korábbi életvitelünket, hanem az automatizálás, optimalizálás révén energiamegtakarítást tesznek lehetővé. 

A megújuló energiák használatának korlátai

A zöld energia korlátlanul, ám időszakosan áll rendelkezésünkre, tárolásuk csak részben megoldott, így ez jelenti a jövő nagy kihívását. 

A nap-, szél-, valamint a geotermikus energiák által megtermelt elektromos áram univerzálisan használható, így biztosan ez jelenti a jövőt, ha a szállítás és a tárolás megoldódik. Az intelligens épületgépészeti rendszerek, berendezések már ma is képesek a háztartások szintjén megoldást adni egyes problémákra.

A jövő otthonait a kényelem, a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és a megújuló energiák felhasználása jellemzi, és már ma is részesei lehetünk.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: