Egyéb kategória

Hogyan működik a mobilos parkolás? Mire van szükség?

Sajnos ma még mindig nagyon kevesen tudják, hogyan működik a mobilparkolás, inkább a hagyományos módszereket részesítik előnyben. Gyakran mondják, hogy a lehetőségeket nem szabad elszalasztani, és ez teljes mértékben igaz a ma népszerű legújabb megoldásokra, például a parkolási alkalmazások használatára.
vous - 2023.05.16.
Hogyan működik a mobilos parkolás? Mire van szükség?

Mik az első lépések?

Nézzünk egy konkrét példát: a VoxPay applikáció által nyújtott szolgáltatás, amely mindent tartalmaz, amire a mobilparkoláshoz szükség van. Az alkalmazás zónakalkulátort is tartalmaz, így még a parkolás előtt megtudhatjuk a nagyváros egyes zónáinak díjait, és előre kiszámíthatjuk a költségeket. Mielőtt azonban belemerülnénk a különböző funkciók előnyeibe érdemes néhány lépést hátralépni, és az elejéről kezdeni az egész folyamatot: hogyan parkolhatunk okostelefonnal?

Először is le kell tölteni az applikációt, majd regisztrálni egy felhasználói fiókot, ahol meg kell adni a járműnek a rendszámát is, illetve bankkártyát is kell kapcsolni hozzá vagy fel kell tölteni az egyenlegünket. A parkolás megkezdéséhez mindig ellenőrizni kell az egyenlegen vagy a bankkártyán lévő összeget, és meg kell győződni arról, hogy legalább annyi összeg van rajtuk, amennyi a parkolási díj összege az adott területen. 

Ha ez megtörtént, akkor el tudjuk kezdeni a parkolást. A megkezdésének több módja van: a zóna automatikus felismerése a GPS segítségével vagy a zónakód kézi beírása. Alternatívaként kiválaszthatjuk az ideális helyet a kedvenc helyek listájából, vagy SMS-ben, esetleg telefonhívással is lehet intézni. Az utóbbi két lehetőséget általában akkor használjuk, ha az okostelefon nem rendelkezik aktív internetkapcsolattal. A parkolási lehetőségek bármikor változhatnak, ezért érdemes figyelni a híreket és frissítéseket.

Miért jobb a mobilparkolást használni a hagyományos helyett?

Az élet számos területén egyre gyakrabban használunk mobilalkalmazásokat a hagyományos módszerek helyett. Gondoljunk csak az ételrendelésre, a vásárlásra, a csekkbefizetésre stb. Az okostelefonok mindig kéznél vannak – a zsebünkben vagy az asztalunkon -, és már nem csak telefonálásra használjuk őket.

A parkolás is egy ilyen dolog, amit kényelmesen megtehetünk a mobiltelefonunkkal. Néhány kattintással elindíthatjuk a folyamatot, távolról irányíthatjuk vagy be is fejezhetjük. Mi több, megtervezhetjük és lefoglalhatjuk a parkolóhelyeket a következő napra.

Váltás a környezetünk érdekében

Azzal, hogy a parkolást teljesen papírmentessé tesszük a környezetet is kíméljük. Felejtsük el az automatákat, a GPS-helymeghatározás segítségével automatikusan és gyorsan megkezdhetjük az egész parkolást.

Az okostelefonos parkolásnak csak előnyei vannak, érdemes mindenkinek kipróbálnia legalább egyszer. Garantáltan nem fog csalódás érni senkit sem, és hamar beletanulhatunk a folyamatba.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.