Egyéb kategória

Hogyan működik a mobilos parkolás? Mire van szükség?

Sajnos ma még mindig nagyon kevesen tudják, hogyan működik a mobilparkolás, inkább a hagyományos módszereket részesítik előnyben. Gyakran mondják, hogy a lehetőségeket nem szabad elszalasztani, és ez teljes mértékben igaz a ma népszerű legújabb megoldásokra, például a parkolási alkalmazások használatára.
vous - 2023.05.16.
Hogyan működik a mobilos parkolás? Mire van szükség?

Mik az első lépések?

Nézzünk egy konkrét példát: a VoxPay applikáció által nyújtott szolgáltatás, amely mindent tartalmaz, amire a mobilparkoláshoz szükség van. Az alkalmazás zónakalkulátort is tartalmaz, így még a parkolás előtt megtudhatjuk a nagyváros egyes zónáinak díjait, és előre kiszámíthatjuk a költségeket. Mielőtt azonban belemerülnénk a különböző funkciók előnyeibe érdemes néhány lépést hátralépni, és az elejéről kezdeni az egész folyamatot: hogyan parkolhatunk okostelefonnal?

Először is le kell tölteni az applikációt, majd regisztrálni egy felhasználói fiókot, ahol meg kell adni a járműnek a rendszámát is, illetve bankkártyát is kell kapcsolni hozzá vagy fel kell tölteni az egyenlegünket. A parkolás megkezdéséhez mindig ellenőrizni kell az egyenlegen vagy a bankkártyán lévő összeget, és meg kell győződni arról, hogy legalább annyi összeg van rajtuk, amennyi a parkolási díj összege az adott területen. 

Ha ez megtörtént, akkor el tudjuk kezdeni a parkolást. A megkezdésének több módja van: a zóna automatikus felismerése a GPS segítségével vagy a zónakód kézi beírása. Alternatívaként kiválaszthatjuk az ideális helyet a kedvenc helyek listájából, vagy SMS-ben, esetleg telefonhívással is lehet intézni. Az utóbbi két lehetőséget általában akkor használjuk, ha az okostelefon nem rendelkezik aktív internetkapcsolattal. A parkolási lehetőségek bármikor változhatnak, ezért érdemes figyelni a híreket és frissítéseket.

Miért jobb a mobilparkolást használni a hagyományos helyett?

Az élet számos területén egyre gyakrabban használunk mobilalkalmazásokat a hagyományos módszerek helyett. Gondoljunk csak az ételrendelésre, a vásárlásra, a csekkbefizetésre stb. Az okostelefonok mindig kéznél vannak – a zsebünkben vagy az asztalunkon -, és már nem csak telefonálásra használjuk őket.

A parkolás is egy ilyen dolog, amit kényelmesen megtehetünk a mobiltelefonunkkal. Néhány kattintással elindíthatjuk a folyamatot, távolról irányíthatjuk vagy be is fejezhetjük. Mi több, megtervezhetjük és lefoglalhatjuk a parkolóhelyeket a következő napra.

Váltás a környezetünk érdekében

Azzal, hogy a parkolást teljesen papírmentessé tesszük a környezetet is kíméljük. Felejtsük el az automatákat, a GPS-helymeghatározás segítségével automatikusan és gyorsan megkezdhetjük az egész parkolást.

Az okostelefonos parkolásnak csak előnyei vannak, érdemes mindenkinek kipróbálnia legalább egyszer. Garantáltan nem fog csalódás érni senkit sem, és hamar beletanulhatunk a folyamatba.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.