Test

Hatásos-e a hajbeültetés női pácienseknek?

A kopaszság, illetve a kopaszodás még a legtöbb férfi számára is zavaró, főleg, ha idő előtt, fiatalkorban jelentkezik. Náluk jobban elfogadott, mint a nőknél, ennek ellenére ma már egyre többen döntenek a hajbeültetés mellett.
vous - 2023.10.20.
Hatásos-e a hajbeültetés női pácienseknek?

A debreceni hajbeültetés és hajklinika nemtől függetlenül mindenki számára elérhető, így a nőknek is tudnak segíteni, ha a hajhullásra keresnek tartós megoldást, amellyel visszanyerhetik nemcsak a hajukat, hanem az önbizalmukat is.

Az egészséges, ragyogó hajkorona a szépség és a fiatalság szimbóluma, így a hölgyek számára még zavaróbb és lelkileg is megterhelő, a hajvesztés vagy alopécia. Hajbeültetés nőknek komplex megoldást nyújthat, lássuk, mire számíthat, aki rászánja magát a műtétre!

A hajvesztés okai

Az alopécia bárkit érinthet, sok ismert ember is küzd a betegséggel, amelyet titkolnivalónak, szégyennek élnek meg az érintettek, éppen ezért óriási és üdvözlendő dolog, amikor egy neves érintett a nyilvánosság elé tárja problémáját. 

Kialakulásának számos oka lehet, szerepet játszhat benne a genetika, a hormonális változások, a stressz, kiválthatják pajzsmirigy rendellenességek, autoimmun betegségek, gyógyszerek, illetve amire sokan nem is gondolnak, a káros hajápolási szokások.

A nőket leggyakrabban az androgén alopécia érinti, amely a felborult hormonháztartás következménye, és a hajszálak elvékonyodásával kezdődik, majd idővel láthatóvá válik a kopaszodás. Esetenként a hajvesztés csak időszakos probléma, amely a kiváltó okok megszűnése után vitaminterápiával megszüntethető.

Hajbeültetés: lehetőség számos problémára

Első körben a hajhullás okait kell tisztázni, ebben orvosok és szakképzett hajgyógyászok tudnak segíteni. A vizsgálatok tükrében, az okok tisztázása után, amennyiben a szakember alkalmasnak találja, szóba jöhet a hajtranszplantáció.

Azonban azzal érdemes tisztában lennie a hajbeültetést fontolgatóknak, hogy nem minden esetben lehet ez sem megoldás, így ha az orvos úgy látja az eredmények alapján, hogy nem lenne sikeres, nem javasolja a transzplantációt.

Ilyen probléma lehet, ha nagy kiterjedésű a hajhullás, ha nem megfelelő a donorterület hajállománya, illetve a betegség természete is lehet a visszautasítás oka. 

Hogyan zajlik a női hajtranszplantáció?

A FUE technológiájú hajbeültetési eljárás ugyanúgy zajlik, mint a férfiak esetében annyi különbséggel, hogy ha mód van rá, csak a donorzónát borotválják kopaszra, hogy minél kisebb lelki megrázkódtatást okozzon a páciensnek. A beültetéshez a tarkótáji területről nyerik ki az egészséges graftokat, ezek kerülnek a hajhiányos területre.

A hajtranszplantáció azért is ritkább a hölgyek esetében, mert sok esetben az okok kiderítése után más módszerekkel is megállítható a hajhullás, és visszanyerhető a hajkorona, illetve esetenként magától is rendeződik a probléma.

Azonban a zavaró hajritkulás, foltos hajvesztés mindenképpen kivizsgálást tesz szükségessé, és ha nem marad más lehetőség, a hajbeültetés nők számára is megoldás lehet. 

Ajánlott cikkek