Egyéb kategória

Épületautomatizálás vállalkozásoknak

Az az igazság, hogy egy impulzív, változékony, illetve változásokkal teli időszakot élünk éppen, és ez a legtöbb vállalkozásnak nem kedvez. Ha eddig nem tettük, itt az ideje, hogy utánanézzünk azoknak a lehetőségeknek, amelyekkel optimalizálhatjuk a működést. Erre egy kiváló lehetőség az épületautomatizálás. De hogyan?
vous - 2022.11.18.
Épületautomatizálás vállalkozásoknak

Az automatizmus maga a jövő

És ez az állítás gyakorlatilag egy cég működésének minden területére kiterjed. A Nective Smarthome okosotthon rendszere vállalkozások számára is nagyszerű lehetőséget biztosít, ha a cél a költségek, s emellett a vállalkozás működésének optimalizálása.

Az automatizmusok mára már minden cég életének releváns részét képezik, hiszen ezekkel válik lehetővé, hogy valóban azokra az ügyekre kelljen emberi erőforrást biztosítani, amelyre feltétlenül szükséges. Az okosotthon rendszerekkel a meglévő modern megoldások, a fűtés, a hűtés, az árnyékolók kezelése, a riasztók és kamerák működtetése abszolút önállóan, vezérelhetően működnek.

A hatékony energiafelhasználás egy olyan feladat, ami megoldásra vár

Ehhez pedig sokféle lehetőség igénybe vehető, kezdve a fűtés modernizálásával, folytatva a napelemes rendszer telepítésével, egészen az okosotthon rendszer telepítéséig, amellyel minden meglévő rendszerünk automatikusan azon munkálkodik majd, hogy nekünk a lehető legkényelmesebb és legkellemesebb legyen, miközben az energiahatékonyság, s ezzel nemcsak a környezet védelme, hanem a havonta jelentkező kiadások optimalizálása is maximális mértékben megvalósul.

Milyen energiatakarékos megoldásokban érdemes gondolkodni?

Azáltal, hogy automatizáljuk a fűtési, valamint a hűtési rendszert, nagymértékben csökkenthetjük a rezsivel kapcsolatos kiadásokat. Hiszen ezzel a megoldással külön beavatkozás nélkül megvalósítható, hogy ne fűtsük, illetve ne hűtsük azokat a helyiségeket, amelyekben aktuálisan senki nem tartózkodik, emellett természetesen időpontok alapján is szabályozható a rendszer.

Ehhez hasonlóan, szenzoros érzékelés segítségével, automatikus szabályozást alakíthatunk ki a világítást illetően is. Így ragyogó napsütésben nem lesz felesleges pazarlás, ahogy akkor sem, amikor senki nem tartózkodik az adott helyiségben, illetve az épületben. Többé nem maradnak véletlenül égve a lámpák, és attól sem kell tartanunk, hogy energiát pazarlunk olyan időszakokban, amikor nincs az extra fényre szükség.

A biztonságot is magasabb szintre emelhetjük

Az épületben működő eszközök aktuális állapotáról folyamatos visszajelzést kaphatunk, s elkerülhetjük az esetleges problémák miatt bekövetkező nagyobb károkat, például az okosotthon rendszer képes automatikusan elzárni a vizet egy csőtörés esetén.

Emellett képes nyomonkövetni az ablakok és a redőnyök állapotát, valamint a riasztórendszer vezérlése is az okosotthon szisztémának a részévé válhat. Spórolj időt és energiát te is a Nective Smarthome rendszerének köszönhetően!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.