Egyéb kategória

Épületautomatizálás vállalkozásoknak

Az az igazság, hogy egy impulzív, változékony, illetve változásokkal teli időszakot élünk éppen, és ez a legtöbb vállalkozásnak nem kedvez. Ha eddig nem tettük, itt az ideje, hogy utánanézzünk azoknak a lehetőségeknek, amelyekkel optimalizálhatjuk a működést. Erre egy kiváló lehetőség az épületautomatizálás. De hogyan?
vous - 2022.11.18.
Épületautomatizálás vállalkozásoknak

Az automatizmus maga a jövő

És ez az állítás gyakorlatilag egy cég működésének minden területére kiterjed. A Nective Smarthome okosotthon rendszere vállalkozások számára is nagyszerű lehetőséget biztosít, ha a cél a költségek, s emellett a vállalkozás működésének optimalizálása.

Az automatizmusok mára már minden cég életének releváns részét képezik, hiszen ezekkel válik lehetővé, hogy valóban azokra az ügyekre kelljen emberi erőforrást biztosítani, amelyre feltétlenül szükséges. Az okosotthon rendszerekkel a meglévő modern megoldások, a fűtés, a hűtés, az árnyékolók kezelése, a riasztók és kamerák működtetése abszolút önállóan, vezérelhetően működnek.

A hatékony energiafelhasználás egy olyan feladat, ami megoldásra vár

Ehhez pedig sokféle lehetőség igénybe vehető, kezdve a fűtés modernizálásával, folytatva a napelemes rendszer telepítésével, egészen az okosotthon rendszer telepítéséig, amellyel minden meglévő rendszerünk automatikusan azon munkálkodik majd, hogy nekünk a lehető legkényelmesebb és legkellemesebb legyen, miközben az energiahatékonyság, s ezzel nemcsak a környezet védelme, hanem a havonta jelentkező kiadások optimalizálása is maximális mértékben megvalósul.

Milyen energiatakarékos megoldásokban érdemes gondolkodni?

Azáltal, hogy automatizáljuk a fűtési, valamint a hűtési rendszert, nagymértékben csökkenthetjük a rezsivel kapcsolatos kiadásokat. Hiszen ezzel a megoldással külön beavatkozás nélkül megvalósítható, hogy ne fűtsük, illetve ne hűtsük azokat a helyiségeket, amelyekben aktuálisan senki nem tartózkodik, emellett természetesen időpontok alapján is szabályozható a rendszer.

Ehhez hasonlóan, szenzoros érzékelés segítségével, automatikus szabályozást alakíthatunk ki a világítást illetően is. Így ragyogó napsütésben nem lesz felesleges pazarlás, ahogy akkor sem, amikor senki nem tartózkodik az adott helyiségben, illetve az épületben. Többé nem maradnak véletlenül égve a lámpák, és attól sem kell tartanunk, hogy energiát pazarlunk olyan időszakokban, amikor nincs az extra fényre szükség.

A biztonságot is magasabb szintre emelhetjük

Az épületben működő eszközök aktuális állapotáról folyamatos visszajelzést kaphatunk, s elkerülhetjük az esetleges problémák miatt bekövetkező nagyobb károkat, például az okosotthon rendszer képes automatikusan elzárni a vizet egy csőtörés esetén.

Emellett képes nyomonkövetni az ablakok és a redőnyök állapotát, valamint a riasztórendszer vezérlése is az okosotthon szisztémának a részévé válhat. Spórolj időt és energiát te is a Nective Smarthome rendszerének köszönhetően!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.