Világ

Állj ki magadért úgy, mint ez a 12 éves lány!

Elképesztő indokkal utasítottak el egy kanadai kislányt egy nyári kurzusról. A 12 éves bátor csaj azonban nem hagyta magát, felvette a harcot a begyöpösödött nézetekkel szemben, és nyert!
vous - 2015.07.06.
Állj ki magadért úgy, mint ez a 12 éves lány!

A 12 esztendős Cash Cayen imád tanulni és rengeteg dolog érdekli. Így nagyon boldog volt, mikor a helyi könyvtárban meglátott egy felhívást, ami egy nyári, robotikai kurzusra hívta a gyerekeket. A kislány azonnal jelentkezett is, azonban megdöbbentő választ kapott a szervezőktől:

Erre az órára csak fiúk járhatnak.

Cash és az édesanyja annyira felháborodtak a diszkriminatív válaszon, hogy együtt felkeresték a könyvtár igazgatóját, aki ez alkalommal is elutasította a kislányt. Az intézménynek pedig még sikerült tetéznie is a dolgot egy teljesen értelmezhetetlen magyarázattal:

„Mivel a fiúk készségei nem fejlődnek a nyári szünet során, ezért számukra hirdetjük meg a kurzust.”

Cash ezt követően sem hagyta annyiban a dolgot, ám ezen a ponton az internethez fordult segítségért. Leírta történetét és petíciót indított azért, hogy ő és más lányok is járhassanak az órára. Kezdeményezéséhez pedig hamar több ezer ember csatlakozott, jelenleg 33 ezren támogatják. Így a könyvtár végül arra kényszerült, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjen az eset miatt, majd újból meghirdették a kurzust, ezennel minden érdeklődő gyerek számára. Az már más kérdés, hogy ezek után Cashnek lesz-e kedve erre az órára járni, hiszen petíciója egy New Yorkban élő robotikai mérnökként dolgozó nőhöz is eljutott, aki felajánlotta neki, hogy szívesen beszélget vele a munkájáról.

Forrás:
buzzfeed
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.