Világ

Állj ki magadért úgy, mint ez a 12 éves lány!

Elképesztő indokkal utasítottak el egy kanadai kislányt egy nyári kurzusról. A 12 éves bátor csaj azonban nem hagyta magát, felvette a harcot a begyöpösödött nézetekkel szemben, és nyert!
vous - 2015.07.06.
Állj ki magadért úgy, mint ez a 12 éves lány!

A 12 esztendős Cash Cayen imád tanulni és rengeteg dolog érdekli. Így nagyon boldog volt, mikor a helyi könyvtárban meglátott egy felhívást, ami egy nyári, robotikai kurzusra hívta a gyerekeket. A kislány azonnal jelentkezett is, azonban megdöbbentő választ kapott a szervezőktől:

Erre az órára csak fiúk járhatnak.

Cash és az édesanyja annyira felháborodtak a diszkriminatív válaszon, hogy együtt felkeresték a könyvtár igazgatóját, aki ez alkalommal is elutasította a kislányt. Az intézménynek pedig még sikerült tetéznie is a dolgot egy teljesen értelmezhetetlen magyarázattal:

„Mivel a fiúk készségei nem fejlődnek a nyári szünet során, ezért számukra hirdetjük meg a kurzust.”

Cash ezt követően sem hagyta annyiban a dolgot, ám ezen a ponton az internethez fordult segítségért. Leírta történetét és petíciót indított azért, hogy ő és más lányok is járhassanak az órára. Kezdeményezéséhez pedig hamar több ezer ember csatlakozott, jelenleg 33 ezren támogatják. Így a könyvtár végül arra kényszerült, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjen az eset miatt, majd újból meghirdették a kurzust, ezennel minden érdeklődő gyerek számára. Az már más kérdés, hogy ezek után Cashnek lesz-e kedve erre az órára járni, hiszen petíciója egy New Yorkban élő robotikai mérnökként dolgozó nőhöz is eljutott, aki felajánlotta neki, hogy szívesen beszélget vele a munkájáról.

Forrás:
buzzfeed
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!