Test

Egy szál semmiben aludni jó

Ázott macskaként keltem ki ma reggel az ágyból, olyan fülledt volt a levegő egész este. Emlékeim szerint sokat forgolódtam, és nagyjából kétszer próbáltam kihámozni magam a saját hajamból, miközben a takarót igazgattam, de csak a zuhany hozott enyhülést.
vous - 2015.07.06.
Egy szál semmiben aludni jó

Az a baj, hogy mikor beköszönt a kánikula – mert itt van, olyannyira, hogy a met is hőségriadót adott ki –, akkor nekem időbe telik, míg felfogom, mi a bajom. És nem örülök a melegnek, mert nem szeretek megválni a takarómtól, úgyhogy csak harcolok a hőséggel, de többnyire ő győz, és a pucér alvás. De addig is végig kell mennem az alábbi folyamaton:

Dugd ki a lábad
Alapból a bal oldalamon alszom, és télen-nyáron a lábaim közé húzom a takarót, fel az arcomig, amit átölelek a plüssömmel együtt, és édesen szuszmákolok reggelig, de ez egy bizonyos hőfok után kivitelezhetetlen.

Hűsítő takaró
Nekem a talpam kezd el iszonyatosan égni egy idő után, és azt játszom, hogy centiméterenként rakom arrébb a takaró felületén, így pillanatnyi enyhülés következik be. Így nagyjából pillanatonként újra mozgok. Éber alvás a javából.

Le a takaróval!
Bizony, fájdalmas a szakítás, de reggelente gyakran kelek arra, hogy a takaró a földön hever, én meg szétvetett karokkal, lábakkal fetrengek a lepedőn.

Zuhany, ágy, zuhany, ágy
Még mindig jobb, mint tüzelő testtel háton feküdni, bámulni a plafont és várni a megváltást. Egy hűsítő zuhany, vagy legalább annyi, hogy a csuklótokat, nyakatokat áttörlitek hideg vizes törcsivel, sokat segít.

Pucéran, egy csepp parfümben
Mint Marilyn Monroe.

Ti hogyan élitek túl az éjszakai forróságot?

Címkék: #alvás #hőség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.