Egyéb kategória

A mondat, amit soha ne mondjatok este kilenckor egy kávéfüggőnek

Kávézni jó. Nekem, mint kávéfüggőnek különösen fontos, hogy mindig elérhető legyen. Szerencsére szenvedélyem legális, ezért, amikor a lehetőség adott, mindig élek vele. Illetve élnék, mert a cukrászdák hiába vannak nyitva, sokszor elzárják a csapot.
vous - 2015.07.03.
A mondat, amit soha ne mondjatok este kilenckor egy kávéfüggőnek

Kellemes esti séta egy nagyvárosban, már lemenőben a nap, minden idilli, az estét már csak egy tökéletes kapucsínó zárhatja le. A következő sarkon (látszólag) nyitva van egy cukrászda. Naiv vásárlóként térek be a kellemes hangulatú helyre, ahol óriási mosollyal, és még annál is nagyobb határozottsággal mondom: „Egy kapucsínót kérek”

Jön a lesújtó válasz: „Bocs, már kikapcsoltam a kávégépet.”

A mondat, amit SOHA ne mondjatok egy kávéfüggőnek. Tényleg.

A jó erős MIÉRT?! helyett csak egy felvizezett „Zárva vagytok?”-ra futotta. Újabb válasz: „Nem.” Lesújtva, csalódottan, kávé nélkül (!) állok a függőségem tárgya előtt egy méterrel. Az eset sajnos nem egyszeri. Úgy érzem egyre többször kell szembesülnöm azzal, hogy egy kávéház a zárás előtt legalább fél órával nem szolgál ki kávéval. A csalódottságot csak egy gondolat tudja enyhíteni: otthon hajnal 3-kor is lefőzhetek egy forró feketét.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.