Egyéb kategória

Cégvezetőként is tartsd kézben a szoftverek beszerzését!

A cég gördülékeny működéséhez ma már elengedhetetlen a megfelelő informatikai háttér. A hardverek beszerzése mellett nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen szoftverekre van szükség és azokat honnan szerzed be.
vous - 2022.10.13.
Cégvezetőként is tartsd kézben a szoftverek beszerzését!

Az előbbi esetében, amennyiben informatikus kollégákat is alkalmazol, akkor ők választ fognak adni arra, hogy milyen alapszoftverek és esetlegesen milyen speciális programok kellenek cégeteknek. A beszerzésre azonban figyelj oda te is, és tartsd kézben ezt a feladatot, mivel egy nem megfelelő helyről vásárolt vagy letöltött szoftver akár komoly károkat is okozhat!

Az informatikai eszközök

Természetesen attól függően, hogy hány embert foglalkoztat a céged, be kell szerezned számítógépeket, laptopokat, mobiltelefonokat, nyomtatókat esetleg szervergépet vagy különféle olvasókat. Ezek működéséhez szoftverek szükségesek, amelyeket érdemes a MasterKeys vállalattól beszerezni, hiszen ők jogtiszta, örök érvényű szoftverlicenszeket értékesítenek.

Amennyiben nem jogtiszta szoftvert vásárolsz, vagy nem figyelsz arra, hogy a megvásárolt licensz mennyi ideig érvényes, akkor később kellemetlen meglepetésekben lehet részed.

Ha csak egyszerű irodai környezetet igényel az általatok végzett munka, akkor általában szükséged lesz egy Windows-ra (operációs rendszer), valamint az irodai programcsomag, azaz az Office valamely verziójának megvásárlása. Ha azonban olyan tevékenységet végeztek, ami már túlmegy egy egyszerű alapszoftver tudásán, akkor szét kell nézned a piacon ezen feladat megoldását illetően.

Miért vásárolj megbízható szolgáltatótól szoftverlicenszet?

Ha megbízható helyről vásárolsz, akkor nagyon egyszerű dolgod van, ugyanis a kiválasztott programot egyszerűen le tudod tölteni, a szolgáltatótól kapott licenszkulccsal pedig be tudod aktiválni a terméket.

Ez a szoftver jogtiszta, legális, azonnal használható, és biztos lehetsz abban, hogy megbízhatóan fog működni a jövőben is. Számlát kapsz, garanciát, és az eladó bármiféle probléma esetén könnyen elérhető és segítséget nyújt.

Hogyan kerüld el a nem jogtiszta szoftvereket?

Vigyázz abban az esetben, ha gyanúsan olcsó a termék, ha lekövethetetlen az eladó, ha a vásárláson kívül nem lehet vele felvenni a kapcsolatot, hiszen ebben az esetben akár a céged vagy a partnereid adatait is kockáztathatod. Az illegális szoftver akár adathalász kiegészítőt is tartalmazhat, mely miatt adataid nem lesznek biztonságban.

Az illegálisan beszerzett szoftvernek ellenőrizhetetlen az előélete, kötött a felhasználási ideje, nem kapsz róla számlát, nincs rá garancia, és egy esetleges ellenőrzés során súlyos büntetésre is számíthatsz.

Cégvezetőként fordítsd gondot arra, hogy csak megbízható forrásból származó, jogtiszta szoftvereket használjatok. Keresd meg azt a vállalkozást, aki garanciával, telepítési és aktiválási segédlettel, folyamatos frissítésekkel, dedikált ügyfélszolgálattal és mennyiségi kedvezményekkel segíti céged problémamentes informatikai működését!

Ajánlott cikkek