Egyéb kategória

Az irodai légtisztítás fontossága

Ahhoz, hogy az irodában kiválóan érezzék magukat a munkatársak, nem csupán a jó hangulat és a kellemes környezet szükséges. A női kollégák általában a kiegészítőkre is figyelnek, amivel még komfortosabbá tehető egy-egy munkaállomás. Emellett a tiszta levegő is nagyon fontos, hiszen napjaink jelentősebb hányadát itt töltjük. Meghatározó szerepe van abban, hogy milyen a közérzetünk és a koncentrációs képességünk.
vous - 2024.06.16.
Az irodai légtisztítás fontossága

Ha nem megfelelő a páraszint a beltérben, akkor különféle egészségügyi problémák is előjöhetnek. Ezzel pedig számos egyéb gond is együtt jár. A száraz levegő például elősegíti a légúti megbetegedések terjedését. Sokat tehetünk a megelőzés érdekében például a BonAir.hu párásítóival.

Legyen fókuszban a prevenció!

Ha lebetegszik valaki egy munkahelyen légúti problémákkal, akkor örök kérdés, hogy vajon másokat is megfertőzött-e. Kutatások is alátámasztják, hogy bizony a kis- és középvállalkozásoknál a távollévő kollégák helyettesítése sem kis frusztrációt okoz.

A megelőzésben lehet a megoldás! Bár a légúti fertőzések téli időszakra koncentrálódnak főként, de egész évben érdemes figyelni a megfelelő páratartalomra. Ha 60% fölé emelkedik, akkor páramentesíteni kell, ha pedig 40% alá, akkor párásítani szükséges.

A túl száraz levegő velejárói

Amikor 40% alatt van a relatív páratartalom, akkor kifejezetten száraz a levegő, ez pedig károsíthatja a nyálkahártyát. A baktériumok, vírusok könnyebben tudnak ilyenkor fertőzni. És már jönnek is a nem várt légúti megbetegedések! Nem beszélve arról, hogy csökken a komfortérzetünk ilyenkor, és koncentrálni is nehezebben tudunk.

Mit tehetünk ellene?

Érdemes beszerezni nemcsak otthonra, hanem az irodába is egy higrosztátot vagy egy időjárás állomást, hogy ellenőrizni tudjuk a páraszintet. Télen, fűtési szezonban okozhatja a legnagyobb problémát, ha a levegő nedvességtartalma alacsony. Ilyenkor sokat javíthat rajta, ha több szobanövény van a környezetünkben.

Amennyiben vannak a közelünkben női kollégák, a zöldítés-virágosítás biztosan nem okoz nehézséget, próbálkozzunk meg vele! Persze a legtöbbet egy párásító berendezés segíthet, amit ha jól megválasztunk, bárhol optimális szinten tarthatja a pára mennyiségét.

Hogyan válasszunk párásítót?

Ha párásító berendezést keresünk, akkor mindenképp figyelembe kell venni az érintett helyiség méretét, hogy megfelelő teljesítményű készüléket tudjunk választani. Ne az ár legyen a döntő szempont! Az olyan magasabb minőségű eszközök, mint amiket a BonAir.hu is kínál, sokkal hosszabb távon működnek jó hatásfokkal.

Amikor irodában van szükség párásításra, akkor tudni kell azt, hogy mekkora ott a légcsere, illetve van-e kiépítve szellőzőrendszer. Ezek ismeretében könnyen megtaláljuk az irodai célokra megfelelő eszközt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.