Egyéb kategória

A purhab biztonságos használata

Ha szeretsz magad bütykölgetni, de akkor is, ha profi szakember vagy, biztosan akadt már dolgod a purhabbal. Ez a levegőbe vagy gázokba zárt kisebb buborékokból álló habzó anyag elég sokoldalú felhasználást tesz lehetővé. Talán a leggyakrabban a poliuretán habot alkalmazzák, amely egy polimeralapú termék.
vous - 2023.11.27.
A purhab biztonságos használata

Remekül bevált szigetelőanyagként, tömítőanyagként és különböző ipari és építőipari alkalmazásokban. Kaphatók még habosított műanyag alapú termékek is, amelyekkel találkozni csomagolóanyagként és díszítőelemként is.

Oldószer mindig legyen kéznél

A JOSZERSZAM.com vegyi áruk termékcsoportjában beszerezhető purhabokkal biztonságosan végezheted az éppen aktuálisan felmerülő feladatokat. Ám akár még az ezekkel a hasznos anyagokkal végzett munka után szükséges tisztításhoz is találsz az oldalon speciális purhabtisztító sprayt. Hiszen nem minden esetben lehet tűpontosan az adott felületre fújni a purhabot. Bizony ilyen esetekben általában egyáltalán nem segít, ha onnan azonnal le akarod törölni a felesleget. Ne kend el, inkább alkalmazd az oldószert hozzá!

Segíthet az is, ha a teljes száradás után egy éles késsel vagy sniccerrel levágod, ami nem kell. Csak meg ne sértsd a felületet! Az oldószer használata után persze ne felejts el soha kezet mosni.

A kezek, karok és szemek megfelelő védelme

A purhab az egy olyan “jószág”, amelynél igenis nagyon számít, hogy mikor is gyártották. Éppen emiatt ne sajnáld az időt, és a flakonon keresd csak meg a lejárati időt! Minél “frissebb”, annál jobb és eredményesebb lesz a végeredmény.

Nagyon lényeges még, hogy abban az esetben, ha a purhab a munka hevében a kezedre kerül és esetleg még rá is szárad, akkor nem lesz könnyű megszabadulni tőle. A legkényelmesebb és a legkézenfekvőbb megoldás hát, ha eleve kesztyűben dolgozol, és hozzá nem a báli ruhádat viseled. Sokkal jobb egy munkásruha vagy nem sajnált öltözet. Ha pedig nagyobb felületeken kell a munkát végezni, mindenképp viselj arcmaszkot és szemvédőt is.

A megfelelő anyagot a megfelelő feladathoz

Azokon a helyeken, ahol elektromosság is van, a purhab használatával csínján kell bánni. Ilyenek az elektromos kapcsolószekrények és a süllyesztett világításokhoz közeli helyek. Nagyban megnövekedhet a tűz keletkezésének kockázata, ha csak egyszerűen odafújod a habot, mert gyúlékony ám! Fontold meg más szigetelőanyag alkalmazását, a tömítőgyűrűk is kiválóan használhatóak.

A nyílászárók körüli keretek és részek szigeteléséhez a purhab kiváló választás. Persze csak akkor, ha nem olyan fajtával dolgozol, aminek óriásira nő a térfogata. Ez még a nyitást vagy zárást is meggátolhatja. Válassz olyat, aminek kisebb lesz a térfogata, és esetleg két rétegben vidd fel.

A purhab kiváló anyag, sok feladatot elvégezhetsz vele. Használd okosan és körültekintően, s munka közben ne tedd csak le magad mellé. Használj egy üres dobozt, s nem kell majd feleslegesen purhabot takarítanod.

Ajánlott cikkek