Egyéb kategória

A pedikűr tanfolyamról való tudnivalók

A kéz- és lábápolás kiemelten fontos, sok figyelmet fordítanak rá az emberek. Ezért nem véletlen, hogy az olyan szakmák, mint a pedikűrös vagy manikűrös nagyon népszerűek. Cikkünkben azt mutatjuk be, mit kell tenned ahhoz, hogy szakemberré válj ezen a területen.
vous - 2024.03.18.
A pedikűr tanfolyamról való tudnivalók

Szerezz megfelelő végzettséget!

Mindenekelőtt el kell végezned egy kapcsolódó képzést – ehhez a Tanfolyam.hu pedikűr tanfolyama tökéletesen alkalmas lehet. Az emberek lábának ápolása ugyanis nagy szakértelmet igényel, így tisztában kell lenned pár dologgal.

Ilyen például az, hogy fel kell ismerned, ha gombás a köröm, vagy valamilyen bőrbetegséggel állsz szemben. Nem kezdhetsz neki anélkül a folyamatnak, hogy előtte ne diagnosztizálnád a vendég bőrét. Ugyanez igaz a manikűr esetén is.

A tudnivalókat azonban megszerezheted egy olyan tanfolyamon, amely kimondottan a pedikűrös szakmára készít fel, és a megfelelő tudás birtokában akár már munkát is vállalhatsz.

Mit tanulhatsz a képzésen?

A pedikűr tanfolyam tematikája a következő:

  • Alapvető orvosi ismeretek
  • Lábápolás – kézi és kombinált módon is
  • SPA és paraffinos kezelés lábon
  • Körömdíszítési technikák, amiben benne van a hennadíszítés és a japán manikűr is

A képzés kiegészül még olyan ismeretekkel is, amelynek birtokában képes leszel felügyelet mellett munkát ellátni egy szalonban, tudni fogod miképpen kell kialakítani a helyiséget, milyen berendezésekre lesz szükség.

A pedikűr tanfolyam azoknak lehet jó, akik szeretnének gyorsan elhelyezkedni a szépészet területén, ugyanakkor saját vállalkozás indításához ez a képzés nem elegendő.

A képzésről való további tudnivalók

A Tanfolyam.hu oldalán meghirdetett pedikűrös képzésre 16 éves kortól már lehet jelentkezni, nincs érettségihez kötve a feltétel. A honlapon meg lehet nézni, hogy mely városokban indulnak a kurzusok, biztosan találsz olyat, amely a közeledben lesz.

Bár sokszor látunk olyat, hogy a felnőttképzési órák online zajlanak, a pedikűrös szakma esetében ez kivitelezhetetlen, hiszen gyakorolni is kell. Az ehhez szükséges eszközöket viszont megkapod, a tanfolyam ára ezt tartalmazza. Sőt! Ajándékokkal is kedveskednek a szervezők.

Az oktatók mindenhol nagyon segítőkészek, tőlük bármikor tudsz kérdezni. A képzés házi vizsgával zárul, egy magyar és egy idegen nyelvű certifikátot tudsz szerezni. Ez azonban önálló munkavégzésre még nem jogosít.

A képzési napok igazodnak a tanulók munka- és időbeosztásához, jellemzően hétvégén vannak. A jegyzeteket online is megkapod.

Kinek érdemes jelentkeznie?

Ha egy kicsit is érdekel a kéz- és lábápolás mikéntje, akkor ott a helyed! Sokan jelentkeznek úgy, hogy már elvégeztek egy manikűrös vagy műkörmös tanfolyamot, de szeretnék kiegészíteni az ismereteiket.

Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, jó a kézügyességed, figyelmes vagy és jól tudsz koncentrálni, akkor alkalmas lehetsz a feladatra. Nézz utána a fent említett oldalon a további információknak, és jelentkezz bátran, ha új szakmát szeretnél szerezni!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.