Egyéb kategória

A lokális SEO, avagy a térképes találatok ereje

A keresőoptimalizálás hosszú távon hatékony módszer a bevételek növelésére minden, az online térben jelenlévő vállalkozás számára. Tovább növelhető a teljesítménye a helyi vagy lokális SEO bevetésével, vagyis a térképes találatok közötti megjelenéssel és kiemelkedő elhelyezkedéssel.
vous - 2022.12.12.
A lokális SEO, avagy a térképes találatok ereje

Több potenciális ügyfél elérésével több eladást generálhatsz, ezért hasznos, ha a helyi keresőoptimalizálás is a marketingstratégiád része. Mi szükséges a térképes megjelenéshez? Kinek és mikor alkalmazható a lokális SEO? Tarts velünk, és megtudhatod.

Mi a helyi SEO és miért fontos?

A weboldalakat a lokális SEO segítségével a helyi keresésekre is lehet optimalizálni a leadek és a márkaismertség érdekében. Akár a termékértékesítés, akár a szolgáltatásnyújtás területén tevékenykedik a céged, ha fizikai üzlettel vagy irodával rendelkezel és az adott régió ügyfeleivel lépsz kapcsolatba, érdemes lehet a helyi keresőoptimalizálás módszerét is alkalmazni a helyspecifikus keresések okán. Kötelező SEO eszköz, ha például kiskereskedelmi üzletet, éttermet, fodrászüzletet, orvosi rendelőt, autószervizt, építőipari vállalkozást, ügyvédi irodát üzemeltetsz. 

A helyi találati lista, így a helyi SEO egyrészt az organikus keresésekre, másrészt az ingyenes Google Cégem Cégprofil adataira épül. Szorosan kapcsolódhat hozzá az offline marketingtevékenységed is a nyomtatott anyagok, valamint a hírverések révén. 

Mi kell a lokális SEO-hoz?

Ahhoz, hogy a weboldalad jó helyezést érjen el helyi szinten, szükség lesz

  • a helyi kulcsszavak felkutatására,
  • a weboldal kulcsszavakra optimalizálására,
  • helyi listák és profilok létrehozására – Google Cégem, Yelp, TripAdvisor,
  • a social media profilok optimalizálására – add meg a tartózkodási helyedet, a helyi kulcsszavakat,
  • helyi tartalmak létrehozására,
  • helyi vélemények és linkek beszerzésére.

Figyelj arra, hogy minden profilban ugyanúgy jelenjenek meg a legfontosabb adataid, a név, a cím és a telefonszám, ahogy azok a Google Cégem adatlapján szerepelnek.

Mi az a Google Cégem Cégprofil?

A Google Cégem egy ingyenes eszköz, amely új ügyfeleket hozhat a vállalkozásod számára, így nem engedheted meg, hogy kimaradj belőle. Segít, hogy a cégedet megtalálják a térképes keresések során, illetve a helyi keresésekben.

Láthatóvá válsz általa, de ennél többet is tehetsz: bemutathatod a cégedet, hasznos információkat közölhetsz velük például az ünnepi nyitvatartásról, felkeltheted a potenciális ügyfelek érdeklődését, cselekvésre ösztönözheted őket. Lényeg, hogy naprakész legyen a profilod. Minél több infót adsz a cégedről, annál nagyobb eséllyel kerülsz be a legrelevánsabb helyi találatok közé. 

Valós vásárlói értékeléseket szerezhetsz az elégedett ügyfelek révén, amelyek gyakorlatilag ajánlásnak minősülnek, így jó híredet keltik. Válaszolj rájuk még negatív vélemény esetén is.

A Google Cégem Cégprofil létrehozása akkor is hasznos, ha új vagy a piacon és nincs hivatalos honlapod, ugyanis segítségével jelentős látogatószám-növelést érhetsz el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.