Trend

A 2023-as év befutói az aszimmetrikus fürdőruhák

Hogy mikor jön el a fürdőruha-vásárlás ideje? Van egy jó hírünk! Most! Ennél a pillanatnál nincs is jobb alkalom arra, hogy megmutatkozhassanak a 2023-as év lélegzetelállító modelljei, amik nemes egyszerűséggel vízpartra születtek.
vous - 2023.04.27.
A 2023-as év befutói az aszimmetrikus fürdőruhák

A szimmetrikus már unalmas?

Nem, természetesen nem erről van szó. A klasszikus irány továbbra is kedvelt, legyen téma az egyrészes fürdőruha, a bikini vagy a monokini. Viszont sohasem árt egy kis fűszer, legalábbis a tervezők mindenképpen ezt gondolják, és ehhez az elképzeléshez igazítják a felbukkanó sztárfazonokat. A kétrészes fürdőruha épp úgy trendi választás, mint a monikini, a bikini vagy a tankini, tehát a tavalyi év csillagai az idei trendégbolton is ragyognak. De van itt valami, amit érdemes közelebbről is megismerni.

Mi az az aszimmetria?

Nyilván maga a kifejezés senkinek sem ismeretlen. Az „a” fosztóképző, azaz jelen esetben a szimmetria hiányáról beszélünk. Igen ám, de hogy jönnek ide a fürdőruhák, például a bikini? Mert látszólag e kettő között aligha akad kapcsolat. Pedig nagyon is van mit nézni, és főleg mit hordani.

A divattervezők ugyanis gondoltak egy merészet, és úgy döntöttek, hogy itt az idő valami merőben mást, újat alkotni, ami a hagyományokkal ha nem is megy szembe, de jócskán fejük tetejére állítja őket. Hogy mi számít ezen a területen tradíciónak? A kétrészes fürdőruha alsó és felső része szimmetrikus szabással büszkélkedik, ezáltal vonzó, harmonikus látványt nyújt. Ez nevezhető a megszokott iránynak. És akkor ezen a ponton betoppannak az aszimmetrikus variációk, amik pontosan azt ígérik, amire az elnevezésükből is következtetni lehet.

Forrás: astratex.hu

A megvalósítási formák sokszínűek, szóval tulajdonképpen a gyártókon múlik, hogy milyen módon szabják meg az aszimmetriát. Félig takart, félig szabadon lévő has, félig meztelen váll – e kettő csak néhány a variációk közül. A lényeg az eltérés, a sablonostól való elrugaszkodás. Ugyanakkor mégsem beszélhetünk kirívó szabásokról vagy modellekről. Az ízlésesség továbbra is arat, sőt ez a különlegesség akár visszafogott formában is megélhető. De természetesen a merészséget kedvelőknek a vagány típusok is izgalmakat kínálhatnak.

Forrás: astratex.hu

Kinek áll jól?

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ez a stílus mindenkinek jól áll? Mert az alkati adottságok egyénenként különbözőek. Ez tény, viszont ettől függetlenül az aszimmetrikus fazonok között bárki ráakadhat arra a verzióra, ami a saját ízlésének, egyéni elvárásainak megfelel. Hogy csak a két fent is említett példával hozakodjunk elő: a félvállas megoldás az egyrészes fürdőruha modellekből alkattól függetlenül mindenkinek jól áll, míg aki a hasát nem szívesen fedi fel, még félig sem, annak a hasat csak részben eltakaró modell nem a legjobb döntés.

De tulajdonképpen ez ennyire egyszerű. Miközben a végeredmény nagyszerű, hiszen a testhez álló választás egyik ismérve, hogy vonzza a tekinteteket, a bókokat, az elismerő szavakat, és ragyogtatja a viselőjét, fokozva ezzel az önbizalmát. Így még azok is jól érezhetik magukat a bőrükben, akik egyébként hajlamosak azt gondolni, hogy a testük nem minden egyes pontja tökéletes.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.