Otthon

4 tipp, ha gyönyörű gyerekszobát szeretnél

Négy praktikus tipp, hogy hogyan teremthetsz egy gyönyörű és inspiráló környezetet gyermekednek otthon. Színhasználat, berendezés, tárolás + minőségi gyerekjátékok. Gyerekszobát rendezel be, de azt sem tudod hol kezd? Mi segítünk olyan babaszobát berendezni, ami nem csak gyerekeid, de a te kedvenced is lesz! A gyerekszobák az egész ház díszei lehetnek, ha megfelelően vannak berendezve. A szép berendezés azonban nem csak a bútorokon múlik. A játékok, dekoráció, a színek, mind-mind hozzájárulnak a babaszoba szépségéhez.
vous - 2023.07.03.
4 tipp, ha gyönyörű gyerekszobát szeretnél

1. Kezdjük az alapokkal: a falak

A szép babaszoba alapja, a szép színösszeállítás. Szép színek nélkül a dekoráció sem mutat jól, legyen az bármilyen szép. A falak színe nagyon nagyban befolyásolja a szoba kinézetét. A festés hatására a szoba érződhet akár nagyon kicsinek, de tágasabbá is tehető a megfelelő választással. Fal színnek alapvetően érdemes világosabb színeket választani, mert ezek könnyen dekorálhatóak, és a későbbiekben sem lesz probléma abból, hogy a falat rózsaszínre festettétek, de tinédzser lányotoknak a legcikibb szín pont a rózsaszín. Ráadásul a világosabb színek tágítják a teret, a sötétebb színektől azonban Ráadásul a világosabb színek tágítják a teret, ha viszont minden fala sötét színű, akkor a szoba elveszti tágasságát és világosságát. Vannak viszont olyan dekorációs megoldások, hogy egy minta alapján, vagy csak a szoba egyetlen falét festitek például a mostanában nagyon divatos mély zöldre, vagy fenyőzöldre, és a többi dekorációs elemmel (szőnyegek, képek, bútorok) ellensúlyozzátok a sötét színeket.

Világos színek esetén sem szabad azonban abba a hibába esni, hogy az ember például mindent fehérre, szürkére, vagy nagyon világos kékre tervez, ezek ugyanis hideg tónusú színek, amik rideg érzetek kelthetnek egy szobában. Ezek helyett használhatod a már említett földszíneket, vagy ha mindenképpen ragaszkodsz a fehér falakhoz, és világos színű padlóhoz, a textilek, vagy a bútorok színével könnyedén egyensúlyba hozhatod a színeket.

2. Válassz dekoratív bútorokat!

A bútorokat a szoba talán legfontosabb elemei, amiket – ha szép babaszobát szeretnénk – nem lehet csak praktikusság szempontjából kiválasztani. Bútorvásárlásnál természetesen a minőség és a tartósság a legfontosabb, viszont majdnem ugyan ennyire fontos a bútorok kinézete, stílusossága is.

Amennyiben a szobát újszülött számára készíted elő, a pelenkázó állomás, a tárolók, a babaágy, mind-mind illeszkedhetnek egymáshoz, és a szoba hangulatához is, anélkül, hogy unalmas lenne az összkép. A pelenkázó színei például lehetnek hasonlóak a szobában található többi textil színéhez, például a függönyökhöz, vagy a baba takarójához, de választhatsz olyat is, ami mintájában illeszkedik a dekorációkhoz.

A Little Dutch kínálatában számos olyan kiegészítőt találsz, amivel egyedivé teheted a babaszobát, legyen szó lepedőről, puha plüss játékokról, textilpelenkáról. A Little Dutch pontosan arra kötelezte el magát, hogy a játszószobát széppé varázsolva nyújtson a gyerekeknek felejthetetlen élményeket, és minőségével és szépségével minden anyuka és apuka szívébe belopja magát.

3. A rendezett szoba titka a megfelelő tárolók kialakítása

Tárolók nélkül egyetlen babaszoba sem létezhet. Ahhoz, hogy egy tiszta és rendes szobát lássanak a helyiségbe belépők, fontos, hogy a játékok, ruhák, pelenkák megfelelően legyenek elpakolva, illetve neked is könnyebbség lesz, ha a sok játékot könnyen és gyorsan el tudod pakolni. Egy jó minőségű, tartós szekrény kiváló választás a babaruhák, takarók és egyéb ruházati cikkek tárolására. Fontos, hogy legyen elegendő hely a ruhák akasztására, valamint polcok vagy fiókok az összehajtogatott ruhák vagy kiegészítők elhelyezésére.

A nyitott polcok segítenek rendezetten tartani a könyveket, játékokat és dekorációs tárgyakat. Könnyen hozzáférhetővé teszik a tárgyakat, és esztétikus megjelenést kölcsönöznek a szobának. Ügyelj arra, hogy a polcok stabilak legyenek, és megfelelő magasságban legyenek elhelyezve, hogy a baba ne érhesse el őket.

A kosarak és dobozok nagyszerűek lehetnek a kisebb tárgyak, mint például pelenkák, pelenkázási eszközök, játékok vagy apró kiegészítők tárolására. Választhatsz szövettel borított kosarakat vagy műanyag dobozokat, amelyek könnyen tisztíthatók.

4. A minőségi gyerekjátékok fontossága

Ez sem egy elhanyagolható lépés, ha az ember szép gyerekszobát szeretne. A játékok legtöbbször ugyanis, (akár mennyire is igyekszünk elpakolni) szem előtt lesznek, így bárki láthatja azokat. A Little Dutch például pontosan egy olyan márka, amely nem csak egyszerű játékokat, hanem egyenesen műremekeket készít a gyerekek számára. A Rose és Jim babák például remek alvótársak lehetnek a gyerekeknek, de a szobának is biztosan díszei lesznek.

A babaágyat is díszítheted a Little Dutch kínálatából, hiszen az activity spirálok nem csak hasznosak, mert sokáig lefoglalják kisbabádat, de szépségük miatt dekorációs elemként is alkalmazhatod őket.

Még akár olyan praktikus dolgokat is mint az éjjeli fényt a gyerekek szobájában is viccessé és aranyossá teheted, például ezzel a gúnár éjjeli lámpával, ami biztosan nagy biztonságérzetet fog jelenteni gyermekeid számára, és még szeretni is fogják.

Feldobhatod a babaszobát akár olyan játékokkal is, amik a mozgásra is ösztönzik őket, mint például egy játékalagút. Ez a játék ösztönzi a gyerekeket a mászásra, ezzel is mozgásfejlődésüket  támogatva, strapabíró anyagának köszönhetően pedig nagyon sokáig fogja bírni a gyerekek részéről érkező kiképzést. Anyaga világos színű, így sötét- és bezártság érzetet sem kelt a gyerekekben, illetve számos terápia során is használatos eszköz, ami sokoldalúan fejleszti a kicsiket. Egy másik pozitívuma, hogy ha túl sok helyet foglal a nap során, akár egyetlen mozdulattal laposra hajtogatható, így többé útban sem lesz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!