Egyéb kategória

Okosmegoldások otthonra

Kétféle ember létezik, az egyik imádja a kütyüket, míg a másik lassan az “okos” kifejezéstől is falnak megy. Igen ám, de a komfortot, kényelmet viszont mindkettő szereti, így most olyan ötleteket hozunk, amelyek pontosan ezt tudják biztosítani.

vous - 2022.09.13.
Okosmegoldások otthonra

Használd ki a lehetőségeket!

A Metroman.hu okosotthon eszközeivel bárki számára elérhetők olyan innovációk, amelyek révén egyszerűen, kényelmesen optimalizálhatjuk az otthonunkban megtalálható rendszerek működését.

A riasztórendszer mellett olyan dolgokat is vezérelhetünk, mint a konnektor, a termosztát és a fűtés, a kamera, a kaputelefon, de elzárhatjuk a vizet és a gázcsapot is, ha szeretnénk. Mindehhez pedig nem kell több, mint az okoskütyü, na meg a WIFI kapcsolat, hogy mindez úgy is megvalósulhasson, hogy éppen nem is tartózkodunk az ingatlanban.

Miért jó dolog, ha távolról is irányíthatjuk a dolgokat?

Az első és legfontosabb dolog egészen alapvető: hiszen azzal, hogy akkor is hatással vagyunk az otthonunkra, illetve az otthonunkban működő berendezésekre, amikor nem tartózkodunk fizikailag a helyszínen, rengeteg új lehetőséget nyit meg előttünk.

Nézzük például az energiatakarékoskodás részét, főleg, hogy napjainkban ettől a témától zajos a világ, hiszen az energiaárak teljesen kiszámíthatatlanná váltak. Így viszont elég észszerű lépés az, ha a takarékoskodást új szintre emelhetjük azzal, hogy akár az irodából is szabályozhatjuk a fűtést.

Hiszen mit is jelent ez? Ha beesik egy új projekt, egy váratlan buli vagy randevú, akkor könnyen, egyszerűen, a WIFI segítségével szabályozhatjuk, hogy mikortól kezdjen el fűteni a rendszer. Így azokban az órákban, amikor nem tartózkodunk otthon, nem fűt feleslegesen a rendszer. Egy szimpla beprogramozás a váratlan helyzeteken értelemszerűen nem segít, erre kizárólag ez lehet a megoldás.

Az okoskonnektorokban fogyasztásmérő is található, ami hasznos visszajelzést nyújt, ráadásul ezzel a módszerrel távolról is ki- vagy bekapcsolhatjuk a konnektorokat, így szabályozva a fogyasztást is. De akár a víz-, valamint gázcsapok is szabályozhatók okoskészülékek és applikáció segítségével, szintén távolról, az sem lehet probléma, ha már útközben jut eszünkbe valamilyen elmaradt feladat. Sőt, a konnektorok esetében még a bedugva felejtett hajszárító és kávéfőző sem okozhat galibát.

A biztonságot is fokozhatjuk

Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy üzleti útra, hosszabb nyaralásra, hétvégi wellnessre vagy a nagyszülőkhöz utaztunk el egy időre. A távolról történő vezérléssel sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk az otthonunkat.

A vezeték nélküli WIFI kapcsolatos kaputelefonnal például akkor is nyugodtan beszélhetünk a kapunk előtt álló személlyel, amikor nem tartózkodunk otthon. Sőt, az arcát is láthatjuk, s még felvételt is rögzíthetünk, így távol tartva az illetéktelen behatolókat.

Az okos riasztórendszernek mozgás-, valamint nyitásérzékelője is van, így komoly védelmi szintet tud nyújtani.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.