Egyéb kategória

Szeretsz olvasni? Így hasznosítsd az idegen nyelv tanulásában!

Az olvasás előnyeiről sokat írnak és beszélnek, egész biztosan találkoztál már Te is erről szóló cikkekkel, videókkal. Nem is kérdés, hogy mennyi pozitív hatással jár az, ha bújjuk a könyveket.

vous - 2022.08.15.
Szeretsz olvasni? Így hasznosítsd az idegen nyelv tanulásában!

De mi köze van ennek az idegen nyelv tanulásához? Nagyon is sok. Ha éppen nyelvet tanulsz, légy akár feketeöves nyelvtanuló vagy teljesen kezdőként rugaszkodsz neki, előnyödre válik ez a szokás.

Olvass a tanult nyelven!

Az Oxford Corner Könyvesboltnál idegen nyelvű könyvek garmadája közül válogathatsz, szép számmal találsz angol, német, francia, de akár japán nyelvű kiadványt is. Nemcsak tankönyveket, de regényeket, keresztrejtvényeket és könnyített olvasmányokat is beszerezhetsz magadnak. 

Ha beleveted magad az olvasásukba, bármilyen szinten állsz is a nyelvismerettel, észreveszed majd, hogy mennyivel könnyebbé válik a nyelvtanulás. De nemcsak a tanulás lesz gyorsabb és hatékonyabb, hanem felfigyelsz majd a változásra a világgal kapcsolatos hozzáállásodban is.

5 tulajdonság, amit az olvasás segít megerősíteni

Mire gondolok? Íme öt olyan tulajdonság, amit az olvasás képes pozitívan befolyásolni.

  1. Ha sokat könyvmolykodsz, idővel egyre könnyebben nyugtatod meg magad, képes leszel hamar ellazulni, hiszen a külső világ helyett befelé figyelsz. Elmondhatjuk tehát, hogy az olvasás csökkenti a stresszt, aminek a nyelvvizsgáknál is hasznát veszed. 
  2. Trenírozd az agyad úgy, hogy falod a könyveket vagy keresztrejtvényt fejtesz! Ha már magyarul megteszed, miért nem próbálod meg azon a nyelven, amit tanulsz? Ez a kihívás ugyanis késlelteti a demenciát, időskori szellemi frissességedet is megalapozod vele. 
  3. Az olvasás következő előnye: fejleszti a memóriát és segít átlátni az összefüggéseket. Ha például krimit olvasol, akkor tornáztatni kell a memóriád az újabb és újabb izgalmas fordulat után. Persze csak addig, amíg észre nem veszed, hogy már átlátod a szövevényt!
  4. Minél többet olvasol, annál empatikusabb leszel, hiszen a mély és értő olvasás esetében átlépsz az olvasmányod világába. Megismered a szereplőket és kiválasztod a Neked szimpatikus karaktereket. Biztosan érezted már úgy Te is, hogy szinte belebújtál a kedvenced bőrébe, átérezted az örömét, bánatát. Hát erről van szó!
  5. Nemcsak együttérzőbb, de bizonyítottan elfogadóbb is az, aki olvasással tágítja az ismeretei körét. Ha több szemléletmódot ismersz meg és rokonszenvet érzel az író vagy a szereplő iránt, akkor könnyebben elfogadod. 

Forrás:
Unsplash

Az idegen nyelvű olvasmányok fejlesztő hatása

Az olvasás előnyeinek felsorolása itt még nem ért véget. Akár anyanyelveden, akár a tanult nyelven böngészed a könyveket, készülj fel a következő hatásokra! A tudáson kívül, amit megszerezhetsz, bővül a szókincsed, fejleszti a fantáziád, az íráskészséged és a koncentrációd.

Hát nem nagyszerű? Látogasd meg hát az Oxford Corner Könyvesbolt webáruházát, és vásárolj könyveket online!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.