Világ

Kevés pénzből csodakert? Lehetséges!

Akinek van kertje, biztosan soha nem fogja azt érezni, hogy most már hátradőlhet. Minden állapotban és évszakban lehet rajta mit alakítani, ami által szebbé, látványosabbá és élhetőbbé válik a kertünk. Persze az anyagi keret szinte minden esetben akadályt jelent, hiszen a mai változó világban mindenki igyekszik minél kevesebbre költeni, de azért a kertet akkor sem szabad elhanyagolni, ha nincs épp félmillió forint feleslegünk.

vous - 2022.07.12.
Kevés pénzből csodakert? Lehetséges!

Mivel még javában tombol a nyári szezon, a kerti élet fő időszaka, amikor kerti partik, délután hűsölések, gyerekkel való kinti játékok egész hada vár ránk, így azt javasoljuk, fogadd meg az Otthonok & Megoldások olcsó kertszépítő tanácsait, és élvezd a nyár hátralévő részét a megújult, szemet gyönyörködtető kerted árnyas zugaiban!

Nem kell hozzá kertépítő csapat?

Sokan, talán köztük te is, már nagyon belekényelmesedtek abba, hogy mindenre van egy szakértői csapat, akiket ki lehet hívni, természetesen busás összeg fejében. Ez persze nem róható fel neked hibaként, hiszen manapság nagyon elterjedt az a nézet, hogy mi magunk semmit sem tudunk egyedül megoldani, mindennek megvan a maga szakértője, így a kertnek is.

Természetesen ezzel nem vonjuk kétségbe a kertészeti végzettséggel rendelkező szakemberek mély tudását, csupán azt próbáljuk jelezni feléd, hogy abba érdemes belegondolni, hogy a kerted nem egy királyi udvar, így amit ott szükséges a saját kényelmetek érdekében elvégezni, azt a legtöbb esetben te magad is meg tudod tenni.

Ha tehát úgy érzed, hogy van még mit szépíteni a kerteden, akkor olvass tovább, hogy megtudd, milyen teendők várnak még rád!

Forrás:
Unsplash

Mit tehetsz a látványosabb és komfortosabb kertért?

Hoztunk neked öt tippet, amivel csodákat tudsz tenni a kertedben!

  1. Újítsd fel a kerti bútoraid, és ne bánj csínján a színekkel sem! Egy kis játékos, bohém színkavalkád vagy egyszínű, stílusos szett – rajtad áll, melyiket választod!
  2. Egy központi helyen elhelyezett virágágyás aranyat ér. Úgy válogasd össze a virágokat, hogy minden tavaszi-nyári-őszi hónapban valamelyik növény virágozzék, így sosem lesz unalmas a kerted!
  3. A raklap bútorok sikere töretlen, keress ötleteket, készíts olyan ülőgarnitúrát, ami nektek megfelel, és máris indulhat a bandázás!
  4. A kerti ösvény kialakításához csupán pár bontott tégla vagy más burkolóanyag kell, és máris kész a hangulatos ösvény, ami ráadásul a nyári zivatarok idején kapóra is fog jönni.
  5. Néhány jól elhelyezett fénysor egészen más hangulatot varázsol a kertedbe, így nem érdemes kihagyni ezt a pár ezer forintos hangulatemelő befektetést sem.

Persze sokszor az is elég, ha alapos takarítást végzünk odakint, de nincs az a kert, amin a fenti trükkök ne dobnának, így akár egy klassz hétvégi családi program is lehet bármelyik megvalósítása!

DIY mindenek felett!

Láthatod hát, ha hajlandó vagy egy kis kreativitást, időt és energiát belefektetni, te magad is rendkívül varázslatos hangulatú ligetet tudsz magadnak teremteni az otthonod köré. Rajta hát, a nyár java része még hátravan, mindenképp megéri rászánni pár órát!

Ajánlott cikkek