Lélek

Nem kell, hogy átok legyen: Ilyen egy szerethető anyós

Az anyós és a meny közötti rivalizálás szinte “elvárás”, kezdve az anyós viccektől a mamahotelben élő férfiakig. Azonban nem kell, hogy átok legyen az anyós. Ugyanúgy lehet segítőkész, hasznos, sőt, még támogató is.

vous - 2022.05.24.
Nem kell, hogy átok legyen: Ilyen egy szerethető anyós

Természetes módon a nőknek teljesen máshogy kell feldolgozniuk, hogy a gyerekeik felnőnek, és saját életet kezdenek. Ez nincs másképp a kisfiúkkal sem, akik férfivá érnek, és egy ponton túl, nem csak az anyukájuk lesz az egyetlen nő az életükben. A félelem mindig ott van, hogy most veszítjük el az embert, akit felneveltünk valaki más miatt. Pedig a meny és az anyós közötti kapcsolat szép is lehet, csak egy pár dologra kell odafigyelni.

A szerethető anyós…

1. nem tart kulcsot a gyerekei házához.

Nincs is rosszabb annál, amikor a kedves mama saját házának érzi a gyermekei birtokát, és úgy jár-kel, ahogy ő szeretne.

2. nem lep meg minket sértő, felesleges ajándékokkal.

Ajándékozni kedves dolog, de ki szeretne felesleges kacatokat kapni?

3. tudja, hogy a fia felnőtt ember.

Bár néha nem úgy tűnik, egy ponton a férfiak is felnőnek, és nem kell minden pillanatban az anyukájuk szoknyáját fogniuk.

4. nem tud mindent jobban (bármennyire is szeretné azt hinni).

Természetesen egy anya nyomába sem érhetünk. Főleg főzés, mosás, takarítás és gyereknevelés tekintetében, de ezt nem kell mindig hallanunk.

5. saját hobbijával van elfoglalva.

Egy jó anyósnak van hobbija, ami lefoglalja, és ahol le tudja vezetni a felesleges energiáját.

Forrás:
Pexels.com

6. nincs tele elvárásokkal, amit senki sem képes megugrani.

Mindenki a legjobbat akarja a gyermekének, de lehetetlen elvárások felállításával még senki sem ért el jó eredményt.

7. nem rivalizál a menyével.

Attól, hogy más nő is belép egy férfi életébe, az anyja mindig különleges helyet fog elfoglalni a szívében, mi értelme így a versengésnek?

8. nem állít be szüléskor.

Nem. Nem. És nem. A szülés nagyon intim pillanat, ahol a kismama kényelme az első. Anyósnak helye szigorúan meghívási alapon van, de nem elvárható vagy kötelező!

9. nem veszi át az irányítást az unokája élete felett.

A gyerekek is szülők lesznek egyszer, és nekik is meg kell tanulniuk az ezzel járó feladatokat. Annál pedig biztos nincs rosszabb, mikor egy nagyszülő próbálja meg felülírni a lefektetett szabályokat.

10. nem osztja meg a nemi élete részleteit.

Egy korábbi pontot idézve: Nem. Nem. És nem.

Bár nem tűnnek nagy dolgoknak, egy kis odafigyeléssel mégis mindenki életét megkönnyítheti egy szeretett és támogató anyós. Házasnak sem kell lennie egy fiúnak, hogy a partnerek egyből érezzék, milyen jövő vár rájuk.

Ajánlott cikkek