Egyéb kategória

Hogyan hallgathatsz az autóban internetes rádióadást?

Legyen szó rövidebb vagy hosszabb utazásról, mindenki tudja, hogy zene nélkül nem az igazi. Még autóban ülve sem. 

Ha pedig unod már a saját zenéidet, akkor igazi változatosság lehet egy rádiócsatorna műsorát hallgatni. Illetve csak lenne, ha nem zavarná az adást a folyamatos sistergés, és nem szakadna meg, amint kiérsz a vételi körzetből. 

De ne feledd, hogy 2022-t írunk, így ma már az sem jelent különösebb kihívást, hogy internetes rádiót hallgass az autóban.

vous - 2022.03.03.
Hogyan hallgathatsz az autóban internetes rádióadást?

Miben jobb az internetes közvetítés az analógnál?

Először is sokkal jobb a hangminőség, hiszen nincs recsegés, sistergés, nincsenek zavaró tereptárgyak, így a vétel mindig stabil marad. Ráadásul az online rádiózás helyfüggetlen, hisz nem FM-hullámokon fogod be az adást, így akár olyan csatornákat is hallgathatsz, melyek a világ túlsó oldaláról közvetítenek.

Illetve az egyes adók közötti váltás is sokkal egyszerűbb, hiszen nem kell a frekvenciakereső gombokkal bajlódni. Ha a MyOnlineRadio weboldalát választod, ott még részletes műsorújságot is találsz, és az egyes adók által játszott dalok címét is visszakeresheted.

Hogyan foghatod be az autód rendszerével az internetes rádiócsatornákat?

Amennyiben fiatalabb járműved van, akkor a legegyszerűbb a dolog: a modern autókban ugyanis már olyan fejegység található, amelyet könnyedén összepárosíthatsz az okostelefonoddal. Ilyenkor a mobil képernyőjét is tükrözheted az autóban található készülék kijelzőjére, így a telefont ki sem kell venned a táskádból vagy a zsebedből, mindent irányíthatsz a fedélzeti rendszerrel. 

Az egyetlen fontos kritérium, hogy a telefonod rendelkezzen mobilinternet-előfizetéssel. Ezután már csak annyi dolgod, hogy letöltesz egy rádióhallgatásra szolgáló applikációt vagy a böngészőben egy ilyen weboldalra navigálsz, és már indíthatod is a lejátszást. 

Mit tegyél, ha idősebb járműved van?

Ha régebbi típusú autód van, akkor két megoldás jöhet szóba: vagy lecseréled a régi magnót egy okostelefonnal párosítható fejegységre vagy egyéb kiegészítőket alkalmazol

Az előbbi megoldás bár költségesebb, de ugyanakkor egyszerűbb használatot tesz lehetővé. Ráadásul egy fejegység több hasznos funkcióval is rendelkezik: a rádióhallgatáson kívül használhatod telefonálásra, navigálásra és a tolatókamera képének megjelenítésére is. 

Ha számodra egy új audiorendszer beépíttetése nem opció, akkor sem kell lemondanod az online rádiózásról, csupán egy kis ügyeskedésre lesz szükség!

Ha az autóban és az okostelefonodon is található jack csatlakozó, akkor kábeles összeköttetéssel biztosíthatod a zenelejátszást. 

Ha ez sem megoldható, akkor még mindig ott az FM-transmitter: a kis eszközt az autó szivargyújtójába kell helyezni, majd összecsatlakoztatni a telefonnal Bluetooth segítségével vagy vezetéken keresztül. A készülék a beérkező jelből FM-hullámokat generál, amit az autó egy normál rádióhoz hasonlóan az antennájával képes befogni. Igaz, itt számítani kell arra, hogy a a hangminőség ingadozhat.

Ajánlott cikkek