Egyéb kategória

Amit a method horgászat történetéről tudni érdemes

Honnan ered a method horgászat technikája? Milyen innováció vezetett egészen odáig, hogy manapság az egyik legnépszerűbb és persze az egyik leghatékonyabb békéshalas módszerről beszélhessünk vele kapcsolatban?

Ezt a kérdéskört nézzük meg közelebbről a cikk keretei között. A történeti kitekintés mellett egyúttal foglalkozunk azzal is, hogy mi minden szükséges a method peca várható sikeréhez.

vous - 2022.02.03.
Amit a method horgászat történetéről tudni érdemes

Mi vezetett a method horgász módszer kialakulásához, és honnan ered a technika?

Ha elméleti síkon vizsgáljuk a kérdést, akkor az egyszerűség, a hatékonyság és az eredményesség szempontjai indukálták a method technika kidolgozását. Ezek fényében azt is hihetnénk, hogy valahol az Egyesült Királyság területén született maga a koncepció.

Holott ez távol áll az igazságtól. A method feeder szülőhazája ugyanis Bulgária. Az ottani horgászok voltak azok, akik először elkezdtek kísérletezni a method módszerével. Más kérdés, hogy ezt látva az angol horgászok voltak azok, akik tovább finomították a módszert.

Sőt, mára a technológia elképesztő innováción ment keresztül. A vele foglalkozó gyártók és versenyhorgászok minden nap finomítják a method technikáját, a fegyvertárát és a technológiáját.

A TackleBait.hu horgász webáruház feeder szett választékából könnyen található olyan modell, aminek a segítségével a kosár a célzott helyre juttatható.

A TackleBait.hu horgász webáruház feeder szett választékából könnyen található olyan modell, aminek a segítségével a kosár a célzott helyre juttatható.
Forrás:
https://tacklebait.hu/szettek

Vegyük egy kicsit át, miben is rejlik a method horgászat lényege?

Fontos leszögezni, hogy a method horgászat alapvetően feeder horgászbotos technika. Vagy más megközelítésből a fenekező horgász módszerek egy modern, finomra hangolt változatának felel meg. Aminél a kosár egyik oldala teljesen lapos, az etetőanyag pedig a másik szekciójába kerül. Fontos, hogy method pecánál a kosáron belülre kerül maga a csali is. Magát az etetőanyagot pedig speciális töltőszerszámmal kell úgymond betölteni a method kosárba.

A TackleBait.hu horgász webáruház feeder szett választékából pedig könnyen található olyan modell, aminek a segítségével a kosár a célzott helyre juttatható. A vízbe érkezést követően az etetőanyag bontani kezd, a hal erre szív rá, és az etetéssel együtt a horog is a szájában köt ki.

Mi minden szükséges a method horgászat sikeréhez?

Nagy általánosságban vizsgálva a kérdést, a method horgászat sikerességének a valószínűsége három döntő fontosságú pilléren nyugszik. Kell hozzá a megfelelő helyválasztás, ennél is fontosabb talán az etetőanyag minősége és állaga, emellett pedig a végszerelék összeállítása is lényeges.

A helyválasztás kapcsán fontos, hogy a method horgászat fókusza essen egybe a halak vélt tartózkodási helyével. Az etetőanyag szempontjából pedig legalább annyira lényeges a minőségi alap, mint a pontos bekeverés.

A kellően homogén, ideális arányban vizezett, és többször is lerostált etetőanyag az, ami a vízben hatékonyan bontani fog. Amelyhez, ha megfelelő közelségben van a választott csali, akkor kedvező esély nyílhat a kapás érkezésére. Leginkább ezekre javasolt figyelni dióhéjban, a method peca kapcsán.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.