Lélek

A feleségem bulizni akar, én viszont gyereket

Nyolc év párkapcsolat és három év házasság után úgy döntöttem, hogy elhagyom a feleségemet. Soha nem gondoltam volna, hogy egy emiatt fog félre siklani a kapcsolatunk, de már egyáltalán nem ugyanazt akarjuk az élettől. Ő még szórakozni szeretne, én pedig családot.

vous - 2022.04.18.
A feleségem bulizni akar, én viszont gyereket

A középiskola óta ismerjük egymást, de az egyetemen jöttünk össze. Együtt kezdtük el a nagybetűs életet, megterveztük az életünk, összeköltöztünk, eljegyeztük, majd elvettük egymást. Minden tökéletesen ment, amíg új munkahelyre nem került, ahol rákapott a bulizásra.

Nagyon mások voltunk

Gimis és fiatal egyetemistaként nagyon sokat jártam szórakozni, lehet túl sokat is. Ezzel szemben ő mindig egy tanulós lány volt, csendes, visszahúzódó, kevés baráttal. A végén mégis pont emiatt kerültünk közel egymáshoz huszonévesen, mert a hanyagságom miatt elkértem a jegyzeteit, hiszen ismertem, és tudtam, hogy neki lesznek.

Szépen lassan összemelegedtünk, elkezdtünk randizni, én pedig felhagytam a bulizással, mert inkább csak vele akartam lenni. Lediplomáztunk, elkezdtünk dolgozni, összeköltöztünk. Ekkor mondta, hogy ha komolyan gondolom vele, szeretné, hogy összeházasodjunk. Nem ellenkeztem, hiszen vele képzeltem el a jövőmet, a családomat.

Hirtelen megváltozott

Az esküvő után másfél évvel munkahelyet váltott a feleségem, ahol nagyon jóba lett a kollégáival. Boldog voltam miatta, hiszen egészen idáig nagyon visszahúzódó volt. Az elején biztattam, hogy ha jól érzi magát velük, akkor menjen, találkozzon, járjon el bulizni is. Hiszen belefér egy kis szórakozás, miközben a közös jövőnket építjük.

Viszont eltelt azóta megint másfél év, és már minden hétvégén elmegy itthonról. Most a régi mértékemmel nézve is sokat bulizik, iszik, és nem hajlandó rajta változtatni. Egészen idáig arról beszéltünk, hogy harminc éves korunk körül szeretnénk az első gyerekünk. Nos, ott vagyunk a küszöbön, és közel sem úgy viselkedik, mint aki gyermeket szeretne vállalni.

Zsarnok lett belőlem?

Akármikor felhozom a témát, leteremt, hogy el akarom nyomni, irigy vagyok rá, nem értem meg. Mindeközben nekem csak a mennyiséggel és intenzitással van bajom. Nem sajnálom tőle, és értem, ha most be akarja pótolni a kihagyott élményeket. Viszont azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ő minden eddigi tervünk takaréklángra tette, hogy bulizhasson.

Nem hajlandó beszélni velem a helyzetről, amibe kerültünk, pedig ez nem csak róla szól, az én jövőm is tőle függ. Ezért ultimátumot adtam neki, hogy döntse el mit szeretne az életben és tőlem. Számomra az nem működik, hogy tíz év után meggondolja magát mindennel kapcsolatban, és én szó nélkül kell nézzem, amíg ő határozatlan ideig kitombolja magát.

Imre történetét Kovács Ákos dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.