Egyéb kategória

Nincs pasija a lányomnak, megvádolták az osztálytársai, hogy biztosan a lányokat szereti…

Nem tudom, hogy mikor lett ilyen a világ, de szinte szóhoz sem jutok, hogy mivel kezdték el gúnyolni a gyerekemet az iskolában.

vous - 2022.04.06.
Nincs pasija a lányomnak, megvádolták az osztálytársai, hogy biztosan a lányokat szereti…

Nem vagyok naiv, tudom, hogy a mai gyerekek sokkal korábban érnek, az internetnek hála, olyan tartalmakhoz is hozzájutnak, amelyekhez még jó ideig semmi közük nem kéne, hogy legyen. A lányom osztálytársai is igyekeznek leutánozni, amiket a felsőbb évesektől – a „nagy lányoktól” – és a neten látnak a hírességektől. Tizenegy évesen szinte természetes, hogy mit a kismajmok igyekeznek ellesni dolgokat másoktól.

Sminkelni akarnak? Rendben. Felnőttesen öltözködni? Legyen. Pasizni akarnak? Hát…

Még aranyosnak is találnám az ilyen gyerekszerelmeket, ha szinte már nem lenne kötelező elvárás a lányom osztálytársai között, hogy mindenkinek legyen barátja. Sokaknál ez tényleg kimerül abban, hogy egy másik kisfiúval megbeszélik, hogy ők most járnak, fogják egymás kezét és ennek örülnek. A bátrabbak még csókolóznak is. Szerencsére még olyan nem jutott vissza hozzám, hogy egy lány megpróbált volna ágyba bújni valamelyik kis Don Juannal. Eddig! Remélem, ez így is marad még pár évig, ráérnek még felfedezni egymást.

sugdolózó gyerekek

Már önmagában az elkeserítő, hogy ez gúny tárgyát képezi, hogy kinek kik tetszenek.
Forrás:
Canva

Az viszont teljesen elkeserített, amikor kiderült, hogy a lányomat nem elég, hogy piszkálni kezdték, amiért még nincsen párkapcsolata, hanem egészen vad teóriákat kezdtek gyártani róla, és azzal csúfolni őt.

Mert hát, ha egy 11 éves kislánynak nincsen pasija, akkor biztosan a lányokat szereti…

Félreértés ne essék, azzal sem lenne baj, ha kiderülne, hogy a lányomat nem a fiúk érdeklik. Mellesleg már önmagában az elkeserítő, hogy ez gúny tárgyát képezi, hogy kinek kik tetszenek. De az teljesen abszurd, hogy azért, mert valaki a korának megfelelően még inkább játszana csak, és nem felnőttes dolgokkal foglalkozna, ezért a többi gyerek kineveti. 

Arról nem is beszélve, hogy pontosan tudom, milyen félénk a lányom, ha tetszene is valaki neki, biztosan nem merné a tudtára adni. Így pedig csak még nagyobb teherré válik számára, hogy valaha majd ezt a lépést megtegye, hiszen árgus szemmel figyelik a többiek, hogy mit csinál. 

Hiába mondtam el neki, hogy ne foglalkozzon velük, teljesen éretlen viselkedés, hogy ilyeneket feltételeznek, még mindig látom, hogy bántja őt a dolog. Remélem tényleg megérti, hogy felnőttként sem kötelező mindig lenni valakivel, pláne nem még gyerekként. Ha ő nem szeretne járni valakivel, ne a többiek kedve miatt csináljon butaságot. 

Marianna keserű tapsztalatát Fenyvesi Mira jegyezte le.

Ajánlott cikkek