Egyéb kategória

Motivációs grafika – Így változhat meg a testetek a rendszeres futástól

Ahányfélék vagyunk, annyiféle módon reagál a testünk a rendszeres mozgásra. Sokan szeretnék azt hinni, a futástól – a legegyszerűbbnek gondolt sporttól – majd villámgyorsan lefogynak, de ahogy a futás nem is olyan egyszerű, mint ahogyan gondoljuk, úgy a fogyás sem garantált. Nem kell azonnal szögre akasztani az újonnan vásárolt futócipőt. Okosan felépítve a mozgásprogramot látványos eredményt érhettek el.

vous - 2022.04.05.
Motivációs grafika – Így változhat meg a testetek a rendszeres futástól

Itt és most azonban meg kell jegyezzük, hogy a futás önmagában nem elég a látványos változásra. A genetikának eszméletlenül fontos szerepe van, ahogy a megfelelő táplálkozásnak is. A futás mellett a szakértők olyan kiegészítő gyakorlatokat ajánlanak, amelyek formálják a kritikus területeket. Ha valaki szeretné például eltüntetni az integetőhájat, az a futás mellett – amely szintén segíthet a kar formálásában – végezzen olyan gyakorlatokat is, amelyek ezt a területet edzik. Kattintsatok ide, mutatunk néhányat.

Az ösztönzésre viszont szükségünk van, ezért most hoztunk nektek egy motivációs infografikát, amelyen a futás és a kiegészítő gyakorlatok összes pozitív hatását mutatjuk nektek. Szeretnénk tudni, mi minden történhet a testünkkel. Természetesen tudjuk jól, hogy mindenkinek másképp alakul majd a teste. Van, akinek a karja is formásabb lesz, más ezt csak úgy éri el, ha külön súlyokkal fut. Van, akinek vékonyabb lesz a dereka, de van, akinek inkább a vádlija formálódik.

Forrás:
Vous

A helyes futás

A legtöbb kezdő elköveti azt a hibát, hogy gyorsan szeretne fejlődni, hatalmas elánnal veti bele magát a futásba. Ez nem várt sérüléseket okozhat, amelyek visszavetik a fejlődésben, mert ki kell hagynia az edzéseket. Ide kattinva négyhetes edzéstervet kaptok, amely segít a felkészülésben, de fokozatosan terheli a szervezetet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.