Egyéb kategória

Motivációs grafika – Így változhat meg a testetek a rendszeres futástól

Ahányfélék vagyunk, annyiféle módon reagál a testünk a rendszeres mozgásra. Sokan szeretnék azt hinni, a futástól – a legegyszerűbbnek gondolt sporttól – majd villámgyorsan lefogynak, de ahogy a futás nem is olyan egyszerű, mint ahogyan gondoljuk, úgy a fogyás sem garantált. Nem kell azonnal szögre akasztani az újonnan vásárolt futócipőt. Okosan felépítve a mozgásprogramot látványos eredményt érhettek el.

vous - 2022.04.05.
Motivációs grafika – Így változhat meg a testetek a rendszeres futástól

Itt és most azonban meg kell jegyezzük, hogy a futás önmagában nem elég a látványos változásra. A genetikának eszméletlenül fontos szerepe van, ahogy a megfelelő táplálkozásnak is. A futás mellett a szakértők olyan kiegészítő gyakorlatokat ajánlanak, amelyek formálják a kritikus területeket. Ha valaki szeretné például eltüntetni az integetőhájat, az a futás mellett – amely szintén segíthet a kar formálásában – végezzen olyan gyakorlatokat is, amelyek ezt a területet edzik. Kattintsatok ide, mutatunk néhányat.

Az ösztönzésre viszont szükségünk van, ezért most hoztunk nektek egy motivációs infografikát, amelyen a futás és a kiegészítő gyakorlatok összes pozitív hatását mutatjuk nektek. Szeretnénk tudni, mi minden történhet a testünkkel. Természetesen tudjuk jól, hogy mindenkinek másképp alakul majd a teste. Van, akinek a karja is formásabb lesz, más ezt csak úgy éri el, ha külön súlyokkal fut. Van, akinek vékonyabb lesz a dereka, de van, akinek inkább a vádlija formálódik.

Forrás:
Vous

A helyes futás

A legtöbb kezdő elköveti azt a hibát, hogy gyorsan szeretne fejlődni, hatalmas elánnal veti bele magát a futásba. Ez nem várt sérüléseket okozhat, amelyek visszavetik a fejlődésben, mert ki kell hagynia az edzéseket. Ide kattinva négyhetes edzéstervet kaptok, amely segít a felkészülésben, de fokozatosan terheli a szervezetet.

Ajánlott cikkek