Egyéb kategória

Íme a frizura, ami miatt elküldtek egy tinit az iskolából

Találd meg önmagad, legyél az, aki akarsz, próbálj ki minél több dolgot! Ezeket gyakran halljuk, és a felnőttek is erre biztatják a gyerekeket, szerencsére. Ám előfordul, hogy a tinik elkezdik ezt a folyamatot, aztán mikor új hajjal térnek be az iskolába, valakinek már túl sok lesz, és hazaküldik. Aranyos. Most pedig megmutatjuk, milyen frizurával lehet ezt elérni a tanároknál.

vous - 2022.03.09.
Íme a frizura, ami miatt elküldtek egy tinit az iskolából

Lauren McDowell 13 éves volt, abban az időszakban, amikor szeretné az ember megtalálni saját stílusát. Ezt viszont az iskola, ahova járt, nem igazán kultiválta. Egy ideje a lány szerette volna megváltoztatni a kinézetét, ezért édesanyjával úgy döntöttek, „apróbb” változást vezetnek be a lány külsején. Szóval a fél fejét leborotválták, és leopárdmintásra festették ezt a részt.

Azt azonban nem tudta sem Lauren, sem édesanyja, Yvonne, hogy ezzel az iskola szigorú szabályzata ellen vétenek. Így a lányt első nap, hogy bement a suliba új frizurájával, hazazavarták. A Forge Valley School egyik vezető tanára, Dale Barrowclough azt a magyarázatot adta erre, hogy az iskola házirendje egyértelműen kimondja, az extrém hajvágás és a hajfestés nem engedélyezett náluk. Végül az a kompromisszum született, hogy Lauren abban az esetben mehet vissza, ha eltakarja a leborotvált részt a fején.

Forrás:
twitter.com/YahooNewsUK

Lauren édesanyja együtt érez lányával, és úgy gondolja, ezzel sértik gyermeke emberi jogait. Szerinte senkinek nincs felhatalmazásra arra, hogy megmondja másnak, mit tegyen a testével.

Forrás:
twitter.com/itvcalendar

Ő az én lányom, és nem az övék. Nem írtunk alá papírt a jogairól, amikor elkezdte az iskolát. Laurent diszkriminálják a külseje miatt. Pedig szereti az iskolát, jó tanuló és keményen dolgozik. Mi köze van a hajának a teljesítményéhez? Ezzel megtagadják a gyerekemtől azt, hogy oktatásban részesüljön.

Mivel az iskola a hajvágást követően többször is hazaküldte a lányt, Yvonne úgy nyilatkozott a Yahoo Newsnak, hogy Lauren soha többé nem fog visszamenni az intézménybe. Ami pedig a jelenlegi frizuráját illeti, nem fogják úgy vágni, ahogy más elvárja.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.