Egyéb kategória

Egy varázslatos smink, amiben egész tavasszal ragyoghattok

Ti találkoztatok gyerekkorotokban tündérekkel, vagy a mesékből csodáltátok légiességüket és varázsló-tehetségüket? Személy szerint imádom könnyed röptüket, csillogásukat és színeiket. Varázsoljunk tündérsminket!

vous - 2022.03.03.
Egy varázslatos smink, amiben egész tavasszal ragyoghattok

A tündérek színesek, ragyognak és mosolyognak. Biztos nekik is van rossz napjuk, de varázspálcájukkal egy érintésre mindent megoldanak. Azt hiszem, tudnék róluk mesét írni, de beszéljen inkább a smink!

1. lépés: A szem festésével kezdünk: korrektorozzuk a felső szemhéjat, majd bázissal készítjük elő a továbbiakra.

2. lépés: A szemhéj közepére gyöngyházas citromsárgát rakunk, a belső és külső szemzugokat szabadon hagyjuk. Ide kerül a pink szemhéjfesték, amihez lilát és kéket is keverünk, így alakítjuk az árnyalatot. A belső szemzugban a szemöldökig fel lehet festeni az árnyalatot, így misztikus hatása lesz. A pink festés széleit matt mályvával puhítjuk, így hozzuk közel a bőrtónushoz.

3. lépés: A felső pillasort sötétbarnával kontúrozzuk, amire élénk sötétlila por kerül. A ceruza persze lehet lila is, de barna ceruzája elvileg mindenkinek van otthon. Ugyanígy járunk el az alsó pillasor vonalán is, a sötétbarna ceruzára kerül az élénklila, amit elsatírozunk az előbb említett pink árnyalatokkal.

4. lépés: A pillákat erősen spirálozzuk, a szemöldököt is igazítjuk. A vízvonalba is sötétbarna ceruza kerül.

5. lépés: A leszóródott festéket eltávolítjuk, és jöhet az alapozás, majd a korrektorozás. Tincses pillával kiegészítjük a pillasort, amit már nem festünk át újabb réteg spirállal, így az légies és könnyed marad, persze volument is kap.

6. lépés: Az orcákra pasztellbarack árnyalat kerül, az ajkakat matt rózsaszín színezi.

A smink visszafogottabban is működik, de egy hétvégi buliba, bálba szerintem ilyen formában is viselhető.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.