Egyéb kategória

Egy varázslatos smink, amiben egész tavasszal ragyoghattok

Ti találkoztatok gyerekkorotokban tündérekkel, vagy a mesékből csodáltátok légiességüket és varázsló-tehetségüket? Személy szerint imádom könnyed röptüket, csillogásukat és színeiket. Varázsoljunk tündérsminket!

vous - 2022.03.03.
Egy varázslatos smink, amiben egész tavasszal ragyoghattok

A tündérek színesek, ragyognak és mosolyognak. Biztos nekik is van rossz napjuk, de varázspálcájukkal egy érintésre mindent megoldanak. Azt hiszem, tudnék róluk mesét írni, de beszéljen inkább a smink!

1. lépés: A szem festésével kezdünk: korrektorozzuk a felső szemhéjat, majd bázissal készítjük elő a továbbiakra.

2. lépés: A szemhéj közepére gyöngyházas citromsárgát rakunk, a belső és külső szemzugokat szabadon hagyjuk. Ide kerül a pink szemhéjfesték, amihez lilát és kéket is keverünk, így alakítjuk az árnyalatot. A belső szemzugban a szemöldökig fel lehet festeni az árnyalatot, így misztikus hatása lesz. A pink festés széleit matt mályvával puhítjuk, így hozzuk közel a bőrtónushoz.

3. lépés: A felső pillasort sötétbarnával kontúrozzuk, amire élénk sötétlila por kerül. A ceruza persze lehet lila is, de barna ceruzája elvileg mindenkinek van otthon. Ugyanígy járunk el az alsó pillasor vonalán is, a sötétbarna ceruzára kerül az élénklila, amit elsatírozunk az előbb említett pink árnyalatokkal.

4. lépés: A pillákat erősen spirálozzuk, a szemöldököt is igazítjuk. A vízvonalba is sötétbarna ceruza kerül.

5. lépés: A leszóródott festéket eltávolítjuk, és jöhet az alapozás, majd a korrektorozás. Tincses pillával kiegészítjük a pillasort, amit már nem festünk át újabb réteg spirállal, így az légies és könnyed marad, persze volument is kap.

6. lépés: Az orcákra pasztellbarack árnyalat kerül, az ajkakat matt rózsaszín színezi.

A smink visszafogottabban is működik, de egy hétvégi buliba, bálba szerintem ilyen formában is viselhető.

Ajánlott cikkek