Egyéb kategória

„Ja, mi nem vagyunk együtt, csak néha hancúrozunk” – hogy is van ez?

A tündérmesék sajnos nem szólnak arról, hogy mi van akkor, ha a királylány (vagy a herceg) nem akar sem fele királyságot, sem három gyereket meg „boldogan élünk, míg meg nem halunk”-ot, hanem csak hancúrozna néha valakivel, akivel működik a kémia. Nem beszélünk róla, pedig nagyon gyakori jelenség. Szóval akkor most mi is a helyzet a "barátság extrákkal" kapcsolatokkal?

vous - 2022.02.26.
„Ja, mi nem vagyunk együtt, csak néha hancúrozunk” – hogy is van ez?

Nincsenek romantikus randik, családi bemutatások, csak etye-petye. Általában nem beszélünk róla, mert ciki, ha valaki nem tudja, mit akar, lányoknál meg főleg, mert – nyilván – aki ilyesmibe bonyolódik, az csak k*rva lehet. Pedig a valóság most is jóval árnyaltabb és egyáltalán nem kell szégyellni, mert elég gyakori dologról van szó. (Most komolyan, különben miért lenne a Tinder annyira népszerű?)

pár

Nincsenek romantikus randik, családi bemutatások, csak etye-petye.
Forrás:
Canva.com

De minek bonyolódunk bele egyáltalán?

Bármennyire is szeretjük idealizálni, a kapcsolatok lemondásokkal járnak. Kompromisszumkésznek kell lenni, felelősséget kell vállalnunk a tetteinkért és állandóan dolgoznunk kell azon, hogy ne laposodjanak el a dolgok, ehhez pedig sokaknak egyáltalán nincs kedve. Sokkal egyszerűbb heti egyszer-kétszer felhívni a másikat és tudni azt, hogy mire számíthatunk, mint állandóan játszmázni. Lényegében olyan, mint együtt lenni valakivel, de úgy, hogy csak a jó dolgokat vesszük ki belőle.

Sokan pedig épp egy hosszú kapcsolat előtt vagy után vannak, és félnek az elköteleződéstől vagy csak kipróbálnának valami újat.

Ilyenkor jön képbe az a bizonyos másik fél, aki szintén egyedülálló és akivel jól érzitek magatokat, de azért mégsem vele képzelitek el a jövőt. 

Kellenek a szabályok

Ha már úgy alakult, hogy összejártok, azért érdemes megbeszélni előre néhány dolgot. Mennyire akartok belefolyni egymás életébe? Meddig akarjátok húzni a kapcsolatot? Ha ismerkedni kezdtek másokkal is, arról szólni kell egymásnak? Bár a legtöbben elsőre poénként fogják fel a dolgot, azt azért be kell látni, hogy

ez az állapot huzamosabb ideig nem tartható fenn, vagy ha mégis, az előbb-utóbb nagyon lélekölő lesz.

Objektum doboz

És ezzel el is jutottunk a legfontosabb kérdésig:

Mi van akkor, ha valaki többet akar?

Az esetek nagy részében sajnos nem az történik, hogy a két fél egyszer csak megunja egymást (persze nyilván ilyen is van), hanem valaki elkezd érzelmileg is kötődni a másikhoz. Ilyenkor le kell ülni és megbeszélni mindent, arra ugyanis ne számítsatok, hogy ha hagyjátok magatokat kihasználni, a másik rögtön belétek szeret. Ha már valamelyikőtök úgy érzi, hogy neki lelkileg inkább megterhelő, mint kellemes ez a fajta együttlét, akkor itt az ideje abbahagyni az egészet és továbblépni

Persze lehet pozitív kimenetele is az egésznek: elvégre nem véletlenül találtatok egymásra testileg, miért ne lehetne, hogy másképp is működni fognak a dolgok?

szex szeretkezés pár

Barátság extrákkal: tények, amiket jó, ha tudtok mielőtt belementek

Sokatoknak valószínűleg nehezére eshet elképzelni egy olyan kapcsolatot, mely csakis a testiségen alapul. Nincsenek érzelmek és elköteleződések, csupán együttlét, ami valljátok be, elég jól hangzik. De vajon tényleg olyan egyszerűen működik, mint ahogyan mindenki elképzeli?

Íme, három tény, melyek alapján eldönthetitek, mennyire való nektek ez a fajta alkalmi kapcsolat.

Ajánlott cikkek