Egyéb kategória

„Csak egy pofon volt” – Dolgok, amiket soha ne toleráljatok egy párkapcsolatban

Csak azért, hogy elkerüld a magányt, ne maradj benne egy olyan kapcsolatban, ahol nem bánnak veled megfelelően!

vous - 2022.02.20.
„Csak egy pofon volt” – Dolgok, amiket soha ne toleráljatok egy párkapcsolatban

Bár egy párkapcsolat nem mindig habostorta, és természetes, hogy előfordulnak konfliktusok, de van egy határ, amit meg kell húzni. Fontos, hogy tudjatok különbséget tenni a pillanatnyi ingerültség, és az olyan viselkedésminták között, amik nemcsak a kapcsolatotokat, de a lelketeket is tönkretehetik.

Tiszteletlenség

Egy egészséges párkapcsolatban a felek minden körülmények között tisztelettel tekintenek a másikra. Még egy hevesebb vita közben sem minősítik vagy alázzák meg egymást, a hétköznapi társalgásról nem is beszélve. Soha nem kell eltűrnöd, hogy valaki kigúnyoljon vagy lealacsonyítson téged!

Figyelem hiánya

Úgy érzed, többet törődik a barátaival, a munkájával vagy kb bármi mással, mint veled? A jelek szerint nem kötelezte el magát melletted igazán. Ha úgy látod, a próbálkozásaid süket fülekre találnak, érdemes időben pontot tenni egy ilyen kapcsolat végére. Hidd el, sok szenvedéstől kíméled meg magad!

Bár egy párkapcsolat nem mindig habostorta, és természetes, hogy előfordulnak konfliktusok, de van egy határ, amit meg kell húzni.

Bár egy párkapcsolat nem mindig habostorta, és természetes, hogy előfordulnak konfliktusok, de van egy határ, amit meg kell húzni.
Forrás:
Unsplash

Irányítani akarja az életed

Egy párkapcsolat egyik alapja a kölcsönös bizalom, ha ez nincs meg, nem is érdemes tovább folytatni. Természetes, ha a párod félt, de mindennek van határa. Ha kényszeresen ellenőrizget, beleszól az életed szinte minden részletébe, vagy ha nélküle esetleg még programokat sem csinálhatsz, kapcsoljon be a riasztód. A gondoskodás szép dolog, de ne engedd, hogy börtönbe zárjanak ezalatt a címszó alatt!

Bántalmazás

Ez az a dolog, amire nincs bocsánat.

Nincs olyan, hogy csak "a pillanat hevében" borult el az agya, és "soha többé nem csinál ilyet".

A bántalmazás egyik formájának sincs helye egy egészséges kapcsolatban. Nemcsak a fizikailag ejtett sebek fájnak, a lelki bántalmazás is épp olyan veszélyessé tud válni. Ilyenkor sokszor érzi elszigeteltnek magát az ember, de tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Kérj segítséget olyanoktól, akik közel állnak hozzád, de ha anonim szeretnél maradni, a NANE segélyvonlán is jelezheted a bajt!

Ajánlott cikkek