Egyéb kategória

Nem mindenki dőlt be a Tinder-csalónak: Ezek voltak a gyanús jelek

A Tinder-csaló című film a Netflixen óriási népszerűségnek örvend, nem is csoda: hihetetlen, hogy mennyi nő esett áldozatául egy dörzsölt szélhámosnak a legnépszerűbb randi applikáción.

vous - 2022.02.14.
Nem mindenki dőlt be a Tinder-csalónak: Ezek voltak a gyanús jelek

A dokumentumfilm Simon Leviev módszereiről és lebukásáról szól: milliárdos gyémántkereskedőnek adta ki magát, szerelmet és házasságot ígért a nőknek, hogy aztán egy csellel milliókat csaljon ki belőlük. A módszer mindig az volt, hogy az ellenségeire hivatkozva Simon Leviev azt állította, hogy nem használhatja a bankkártyáit, nehogy a nyomára bukkanjanak, ezért kölcsönt kért a behálózott nőktől, akik az imádott férfinak igyekeztek minél gyorsabban segíteni. Simon Leviev azonban Shimon Hayut néven született Izraelben, és semmi köze nem volt ahhoz a gyémáncéghez, aminek az örököseként beállította magát.

Az áldozatok után most egy olyan nő is nyilatkozott az esetről, aki szintén randizott Simon Levievvel, de szerencsés módon, pár gyanús jel miatt csak egyszer találkozott a férfival. 

Az argentin Valeria Calpanchay is a Tinderen ismerkedett meg Simonnal, ahogy az összes többi lány is. A Mirrornak elárulta, hogy az ő randijuk is hasonlóan történt, ahogy azt a férfi áldozatai elmesélték, de több dolog is furcsa volt számára.

Valeria Calpanchay

Valeria Calpanchay
Forrás:
Instagram / Valeria Calpanchay

Valeria akkoriban Münchenben élt, és igyekezett minél több embert megismerni. Amikor meglátta Simont a Tinderen, úgy gondolta, hogy jól néz ki, és sokat utazik gyönyörű helyekre, akárcsak Valeria, viszont a lány különösnek találta, hogy a milliárdosok nem szoktak villogni a vagyonukkal. Ráadásul Simon nagyon titokzatos volt a származásával kapcsolatban, így Valeria csak még kíváncsibb lett, hogy milyen lehet a férfi valójában.

München egy elegáns utcájában találkoztak, majd beültek egy étterembe, de Simon hamar azt javasolta, hogy menjenek át egy másik helyre, mert nem tetszett neki a menü. Ezután egy puccos cigaretta boltba mentek, majd végül egy plázában kötöttek ki, ahol egy drága kávézóban ültek le beszélgetni.

Simon Leviev

Simon Leviev
Forrás:
Instagram / Simon Leviev

Simon beszédes pasinak tűnt, de mindig csak magáról beszélt, azonban igyekezett rejtélyesnek mutatkozni. Valeria hiába kérdezte, honnan származik a férfi, Simon megtagadta a választ. A lánynak az sem tetszett, hogy a férfinak két telefonja is volt, és furcsa hívásokat bonyolított le a találkozójuk alatt. Még millió dolláros tranzakciókról is beszélgetett  a füle hallatára.

“Ki az, aki pénzről beszél egy idegen előtt? – tette fel a kérdést Valeria magában.

Az is furcsa volt, hogy Simon sokat beszélt más lányokról, azt állította, hogy mindig küldenek neki fotókat, párat még meg is mutatott Valeriának: “Nem bíznék meg abban, aki lányok privát fotóit mutogatja másoknak.”

Az első találkozó csupán egy órát tartott, és bár Valeria nem tartotta túl aggasztónak a helyzetet, továbbra sem tudta eldönteni, hogy Simon mennyire őszinte vele. A randi után nem sokkal Simon házibuliba hívta a lányt, de oda már nem ment el. Elég későn is szólt a buliról, már pizsamában volt Valeria, erre a férfi csalódottságát fejezte ki, hogy spontánabbnak hitte a lányt.

Valeria a Netflixes film és néhány újságcikk alapján jött rá, hogy mit úszott meg 2018-ban: emlékezett, hogy úgy érezte, valami nincs rendben a férfival, de csak a leleplező történetek fényében állt össze számára a kép.

Ajánlott cikkek