Egyéb kategória

Légtisztítás, ahogy a “nagyok” csinálják!

A megfelelő mértékű légtisztítás még egy kis családi házban is fontos, nemhogy egy zsúfolt irodaházban, bevásárlóközpontban, ahol rengeteg ember fordul meg. Ezeken a helyeken kismillió baktérium tanyázik, és bizony könnyen terjednek az emberek között. 

Ez ellen az épületek tulajdonosainak is tenniük kell valamit. De hogyan tudunk hatékony légkezelő rendszert kiépíteni? Mi a titka a felületek tökéletes fertőtlenítésének?

A következő pár sorban most megtudhatja, hogyan hasznosítható ezeken a területeken az UV-C fény hatása. 

vous - 2021.12.03.
Légtisztítás, ahogy a “nagyok” csinálják!

A tömeg átka – vírusok között

Vannak olyan helyzetek, amelyeket nem kerülhetünk el, bármennyire is szeretnénk ezt tenni. Habár a Covid-19 járvány kitörése után sokan legszívesebben “home office életre” váltanának, ez azonban mégiscsak túlzás lenne. 

A monumentálisabb épületekben sok ember van összezárva, s ilyen helyeken a kórokozók is ott keringenek egy ideig a levegőben. Amennyiben még életképesek is maradnak, egyhamar megfertőzhetik az ott tartózkodókat. 

Valójában az épülettulajdonosoknak kell felelősséget vállalniuk. A cél a baktériumok minimalizálása, egy hatékony légkezelő rendszer kiépítésével. 

Mik azok a germicidlámpák?

A germicidlámpák gyakorlatilag olyan hasznos kis termékek, amelyek 253,7 nm-es sugárzást bocsátanak ki magukból, s ezáltal csírátlanítják a felületeket. Sőt mi több, még a légtérben szálló mikrobákat is képesek megsemmisíteni!

Ez egy teljesen környezetbarát módszer, nincs mellékterméke, nem tartalmaz káros vegyszert és túladagolni sem lehet! Sokféle területen kiaknázható az előnye. Azonban nem árt vigyázni, hiszen a sugárzás ártalmas az egészségre, így kizárólag a zárt rendszerű termékeket működtethetjük emberek mellett!

Ilyenek például a speciális légtisztító készülékek, amelyek germicidlámpákkal vannak ellátva, s azok zárt helyen teszik a dolgukat. A csírátlanítás során így senki épségét nem veszélyeztetik. 

Továbbá érdemes a Hollandimpex központi légkezelő rendszereit is a lehetőségek közé sorolnunk. Ezek már a hatalmas épületekben is helytállnak, s frissé és tisztává varázsolják a levegőt.

Légkezelés nagyban!

A nagyobb légkezelő rendszerek manapság elég jól alkalmazhatóak. A magas, zsúfolt épületekben ugyanis általában mindig adott egy légkezelő, s egy beépített légcsatorna, ami a beltéri friss levegő áramoltatásáért felelős. Ezzel azonban csak az a gond, hogy így a már bejutott kórokozók gyorsan visszajuthatnak a légtérbe, s azok akár egyik helyiségből a másikba vándorolhatnak.

Itt jönnek képbe az UV-C lámpák, amelyeket a légcsatornába építenek be, s ezek a csírátlanítást magas szinten végzik. A légcsatornában található kórokozóknak esélyük sincs. 

A műszakok végét követően bekapcsolhatunk pár falra szerelhető, szabadon sugárzó modellt is, amelyek nagyon intenzíven tisztítják meg a felületeket.

Ajánlott cikkek