Egyéb kategória

Egyetlen vágyam volt, hogy kislányt szüljek, de csalódnom kellett…

Egy éve voltunk házasok a férjemmel, amikor eldöntöttük, hogy bővíteni szeretnénk a családunkat. Sosem idegenkedtünk a gyermekvállalás gondolatától, én pedig már tinikorom óta tudtam, hogy ha egyszer teherbe esek, akkor biztosan kislányt szülök majd. Nem is tévedhettem volna ennél nagyobbat…

vous - 2022.04.29.
Egyetlen vágyam volt, hogy kislányt szüljek, de csalódnom kellett…

A várandós nők egyik legikonikusabb jelmondataként is el lehetne könyvelni azt a gondolatot, hogy “mindegy, hogy fiú lesz-e vagy lány, csak egészséges legyen”. Én viszont úgy gondolom, hogy van némi ferdítés ebben a kijelentésben… Mintha szégyenkeznünk kellene a saját vágyaink miatt, ha esetleg inkább kislányra, vagy inkább kisfiúra vágyunk.

Azok a fránya női megérzések…

Amikor először megláttam a két csíkot a pozitív terhességi teszten, határtalan boldogság öntötte el a szívemet. Egyrészt természetesen az anyaság gondolata miatt, másrészt viszont azért, mert tudtam, éreztem, hogy a szívem alatt bizony egy csodás kislány fejlődik. Amíg én gondolatban már a rózsaszín falakat és a kis szoknyácskákat képzeltem el a kislányunk szobájában, a férjem próbált meg visszarángatni a földre: “Ne éld bele magad túlságosan, nehogy a végén csalódnod kelljen.”

A 12. heti ultrahang

Terhességem 12. hetében addig soha nem tapasztalt izgatottsággal léptem be a nőgyógyászati rendelő ajtaján, hiszen tudtam, hogy ekkor már fény derülhet a baba nemére. Az orvosom viszont próbálta csillapítani az izgatottságomat, hiszen ekkor még nem tudta biztosra megmondani, hogy kislányt, vagy kisfiút hordok-e a szívem alatt. Én viszont ragaszkodtam hozzá, hogy legalább próbáljuk meg kideríteni, a kíváncsiskodásom pedig életem legrosszabb napjához vezetett…

terhesseg

A kíváncsiskodásom életem legrosszabb napjához vezetett…
Forrás:
Unsplash

Az orvosom – bár nem tudta teljesen biztosan megállapítani – közölte velem, hogy én bizony kisfiút várok. A letaglózó hír után úgy éreztem, hogy összeomlik körülöttem a világ, és a nap további részét sírással töltöttem. Hiába próbált nyugtatni a férjem, vagy a legjobb barátnőm, nekem csak egy gondolat járt a fejemben:

Mégis mit kezdjek én egy kisfiúval?

Eljött a 16. hét…

A 12. heti ultrahang után egy teljes hónapig reménykedtem abban, hogy téved az orvosom, hiszen a vizsgálaton nem tudta teljesen biztosan megállapítani a babám nemét. A 16. héten viszont szembe kellett néznem az igazsággal: egyértelműen látható volt a felvételeken, hogy bizony egy kisfiú fejlődik a hasamban. Összetörtem.

A képzeletemben élő rózsaszín szoba képe a kis szoknyákkal teljesen összeomlott.

Ezt követően napokig csak árnyéka voltam önmagamnak, elképzelni sem tudtam, miért büntet engem az élet. A férjem nélkül valószínűleg nem sikerült volna átvészelnem ezt a nehéz időszakot.

Van kiút

A terhességem legvégéig gyötört a gondolat, hogy valószínűleg a világ legszörnyűbb anyukája leszek, mégsem tudtam megbarátkozni azzal, hogy első születendő gyermekem kisfiú lesz. A férjem és a családom segített át ezen a 9 hónapon, ami rengeteg dolgot tanított meg számomra. És amint a kezemben tarthattam az újszülött gyermekemet, minden kétségem és félelmem elmúlt.

Laura történetét Szatmári Gabriella dolgozta fel.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.