Egyéb kategória

Szerverszolgáltatás: megéri beruházni rá?

A mai napig vitatémát szolgáltat az, hogy a szerver bérlése vagy vásárlása-e a jobb megoldás. Hasonlóan a lakásbérléshez vagy -vásárláshoz, a jó válasz az, hogy attól függ.

Ha nem akarsz vagy nem tudsz egy nagy összegű beruházást bevállalni, akkor a kérdésre gyorsan megadható a válasz, hiszen csak a bérlés jöhet szóba. Így egy megfizethető havidíjért cserébe gyors szervered lehet. A rossz hír az, hogy hiába fizeted pontosan és szorgosan a havidíjat, sosem lesz a tiéd a szerver, szóval mindaddig fizetned kell a bérleti díjat, amíg használni szeretnéd.

vous - 2021.11.03.
Szerverszolgáltatás: megéri beruházni rá?

A jó hír, hogy a bérlés számos további szolgáltatást tartalmaz. A gépterem bérletért nem kell külön fizetned, továbbá nem neked kell gondoskodnod a szerverek hűtéséről, energiaellátásról, felügyeletéről. Ha valamilyen hiba lép fel, akkor nem neked kell megoldanod, hanem intézkedik az, akitől bérled a szervert. Szóval a szerverbérlés egy komplex szolgáltatás is egyben, ráadásul nem kell többé azon aggódnod, hogy mit csinálsz majd az idővel elöregedő szerverparkoddal.

Szerverbérléshez jól jöhet a Dell storage

A Dell storage szolgáltatás olyan vállalkozásoknak javasolt, akik profi megoldást keresnek arra, hogy konszolidálják a céges alkalmazásaikat. Akkor is jó választás lehet, ha ki szeretné egy cég váltani a lassú vagy nem megfelelő biztonsági szinttel rendelkező eszközeit.

Hogy mibe kerül mindez? Érdemes ajánlatot kérni egy szerverszolgáltatások nyújtására specializálódott cégtől, mint amilyen a hazai tulajdonban lévő RackForest. A Dell storage szolgáltatás díja függ attól, hogy hány GB-ra van szükséged, ez alapján kalkulálják ki a havidíjat.

Ajánlatot akár online is kérhetsz anélkül, hogy telefonálnod kellene. Írhatsz e-mailt, továbbá a RackForest oldalán van egy ajánlatkérő űrlap is, ahol csupán a nevedet, az e-mail-címedet és az üzenetet kell begépelned.

Milyen előnyökkel jár ez a szolgáltatás?

Ha a kiszolgáló szervereknek közös tárhelyre kell dolgozniuk, akkor a dedikált storage optimális lehet több szerverből álló clustereknek. Így azonos időben biztosítani lehet az összes hozzáférésre jogosult eszköz számára a villámtempójú írást és olvasást egyaránt, ráadásul garantált sebességen.

Ez nemcsak optimális, de költséghatékony megoldás is, hiszen nem kell egyszerre egy nagyobb összeget elkülöníteni, csupán egy havidíjat kell megfizetni. Ne feledd, így nem kell supportra és fenntartásra félretenned külön, hiszen ezt tartalmazza az előfizetés.

A szolgáltatás mellett szól még az, hogy garantálják az IOPS-t, a rendelkezésre állás magas, az elérési sebesség pedig kitűnő. Szám szerint n-szer 10 bit/szekundumos elérési sebességgel kalkulálhatsz. Az SSD meghajtók gyorsak, továbbá kompatibilis a virtuális technológiákkal, beépíthető az Mware vSphere-, a vCenter SRM- és a Microsoft Hyper-V-környezetekbe is. Érdemes tehát kipróbálni, ha ilyen jellegű szolgáltatást keresel.

Ajánlott cikkek