Egyéb kategória

A gyakori jakuzzihasználat pozitív élettani hatásai

Egy hosszú nap végén nincs is felemelőbb érzés, mint behuppanni a forró vízzel és buborékokkal teli masszázsmedencénkbe. 

Nem csak a kikapcsolódás az, ami miatt megéri beszerezni egy jakuzzit. Rendszeres használata esetén ugyanis kiélvezhetjük a pozitív egészségügyi hatásait is. De vajon mit kell tudni ezekről? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat! 

vous - 2021.10.02.
A gyakori jakuzzihasználat pozitív élettani hatásai

Ülőmunka esetén kincset ér

Manapság sokan végeznek irodai ülőmunkát, amelyről köztudott, hogy nem feltétlen tesz jót az egészségünknek. Ez esetben érdemes elgondolkodni egy jakuzzi megvásárlásán. 

A mai masszázsmedencék gyártói gondolnak azokra, akik egész nap az íróasztal mögött ülnek. Számos olyan modell érhető el a piacon, például a Caldera Spas kínálatában, amelyek különleges funkciókkal vannak ellátva, hogy páratlan masszázsélményt nyújtsanak. 

Ezek általában úgy vannak kialakítva, hogy stimulálják a combok, a talp és a láb izmait. Ennek köszönhetően ezek a területek kellemesen ellazulhatnak, ez pedig az egész testünkre frissítő hatással van. 

Vannak olyan modellek, amelyek stimulálják a combok, a talp és a láb izmait.

Vannak olyan modellek, amelyek stimulálják a combok, a talp és a láb izmait.
Forrás:
https://calderaspas.hu/miert-a-caldera/

Izomláz esetén is érdemes használni

A jakuzzit nem csak abban az esetben érdemes használni, ha egész nap az íróasztal mögött görnyedtünk. Akkor is hasznos lehet, ha edzés után izomláz vagy izomfájdalom alakult ki valamelyik testrészünkön. 

Nem véletlen, hogy különböző mozgásszervi panaszok esetén az orvosok gyakran a gyógyfürdőzést javasolják.

A meleg víz ugyanis pozitívan hat az izmokra, és segíti a gyorsabb regenerálódást

A jakuzzi használatáról konzultálhatsz kezelőorvosoddal is, de általánosságban napi fél óra használat javasolt egészen addig, amíg nem múlnak a fájdalmak. Ügyelj arra, hogy a fájó területet érjék a masszázsfúvókák! 

Hányszor használjuk a masszázsmedencét?

Amennyiben nincs semmilyen egészségügyi panaszunk, akkor is előfordulhat, hogy szeretnénk élvezni a jakuzzi nyújtotta előnyöket. Ez esetben jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy vajon naponta mennyi ideig javasolt a forró vízben ülni. 

Általánosságban elmondhatjuk, hogy egészséges emberek esetén nincs egy megszabott korlát. A legtöbben heti 3-4 alkalommal szokták használni, nagyjából 1-1,5 órát. De ez egyéni igényektől függ. 

Ugyanakkor akkor sem történik semmi, ha esetleg gyakrabban szeretnéd élvezni a masszázsmedence pozitív hatásait. Ugyanis minél több időt szánsz a lazításra, kikapcsolódásra, annál produktívabban tudsz nekivágni a hétköznapoknak. 

De vannak kimondottan olyan időszakok is, amikor érdemes többször belecsobbanni a habok közé. Ha egy stresszes időszakon megyünk keresztül, nem tudunk elég időt szánni a pihenésre, álmatlansággal küzdünk, vagy egyszerűen csak jólesne egy kis lazítás, akkor is bátran üljünk bele és ejtőzzünk egy kicsit! 

Ha biztosra akarsz menni, akkor egyeztess orvosoddal!

Ajánlott cikkek