Egyéb kategória

Biztonságos utazások pandémia idején is

Az elmúlt időszakban lényegesen átalakult az életünk minden aspektusa. Munka, közlekedés, bevásárlás, stb. Szinte nem is lehet olyan területet mondani, amire ne hatott volna ki a vírus miatti lezártság vagy fokozott védekezés.

vous - 2021.08.02.
Biztonságos utazások pandémia idején is

Az utazási szokásaink is teljesen átalakultak. Voltak idők persze, amikor egyáltalán nem lehetett menni sehová, mostanra viszont a fokozott óvintézkedések melletti kiruccanások már lehetségesek. A következő cikkben összefoglaljuk, hogy mik azok a dolgok, amikre érdemes odafigyelni, ha utazni indulsz.

Megfelelő úti cél

Amikor kiválasztjuk, hogy melyik tájra vagy országba indulnánk, nem árt, ha a szállás és utazás foglalása előtt körültekintően átnézzük, hogy milyen a vírushelyzet az adott országban. Korábban elég volt csupán annak kapcsán tájékozódni, hogy milyen oltásokra van szükség, valamint hogy kell-e vízum az adott régióba, de mostanra a saját és környezetünk biztonsága érdekében is tanácsos megnézni, hogy milyen a fertőzöttségi ráta, mekkora veszélynek tesszük ki magunkat a kirándulás során.

Te is tervezed, hogy hamarosan útnak indulsz? Szeretnél a legváratlanabb helyzetekre is felkészülni? Keresd fel az Allianz Hungária weboldalát, és kösd meg a neked való utasbiztosítást, hogy minden helyzetben felkészültnek érezhesd magad!

Mi változott az utazók hozzáállásában?

Az elmúlt időszak statisztikái szerint sokkal tudatosabbak lettek a külföldre utazni vágyók. Azok is kötnek utasbiztosítást, akiknek korábban ez esze ágában sem volt, és kimondottan specifikus igényeik vannak.

A legtöbbeknek az a legfontosabb, hogy a vírusfertőzés esetén milyen szolgáltatásokat nyújt az utasbiztosításuk, de a többi területen is sokkal tudatosabb hozzáállás figyelhető meg. 

Online ügyintézés

A biztosítások területén megfigyelhető még egy hatalmas változás. Azok is sokkal inkább hajlanak az online biztosításokra, akik korábban a személyes kontaktot részesítették előnyben. Ez teljes mértékig érthető, hiszen számos pozitív tulajdonsága van ennek a biztosításkötési módnak. Egyrészt sokkal biztonságosabb, hiszen nem kell félni a fertőzésnek való kiettségtől, másrészt kényelmes is, mivel minden információ megtalálható a honlapon, aminek ismeretében bármelyik felhasználó és utazni vágyó személy pontos képet kap a csomagok pontos tartalmáról. Ezenfelül gyors is, mivel nem kell várni az ügyintézőre, hogy leadja az igénylést a központ felé, itt közvetlenül magadnak tudod intézni az összes papírmunkát.

Milyen szolgáltatások legyenek az utasbiztosításban?

A pandémiától függetlenül is vannak olyan kondíciók, amiket érdemes belefoglalni a biztosításba, ha külföldre utazunk. Nem véletlen például, hogy a síelni utazók nagy százalékban biztosítják magukat az utazásokra, hiszen sportoláskor nagyobb a valószínűsége egy törésnek, kórházba kerülésnek, de a hegyi mentés kockázatát sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ajánlott cikkek