Egyéb kategória

Ezért kell halat enned

Annyi jó tulajdonsággal rendelkezik a hal (főleg egyes fajtái), hogy már mi sem hisszük el! Nem győzzük mondogatni, milyen egészséges és mennyi ásványi anyag van benne. Most összeszedtünk egy csomó pozitívumot.

vous - 2021.05.22.
Ezért kell halat enned

Mi van benne?

A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitaminokban nagyon gazdag. Koleszterint alig-alig tartalmaznak, viszont ásványi anyagokban igencsak bővelkednek. Az omega-3 zsírsav forrása is.

Mit előzhet meg?

  • csökkentheti a szívroham kockázatát
  • azokban az országokban, ahol több halat fogyasztanak, ritkább a mellrák előfordulása
  • megelőzheti a stroke-ot és a demenciát
  • szívbetegségek ellen véd
  • jó hatással van a memóriára
  • véd a komoly szembetegségek kialakulásától is

Itt az ideje megtámadni a boltokat és kiválasztani egy szépséges halat, ami vacsorára az asztalra kerülhet! Egy sportolónak aztán még nagyobb szüksége van a vitaminokra.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.