Egyéb kategória

Gondod van a koránkeléssel? Hat tipp, hogy dinamikusan indítsd a napot

Mivel télen korábban megy le a nap és előbb is sötétedik, hajlamosok vagyunk a depresszióra, levertségre, lustaságra. Ilyenkor sokkal nehezebb időben felkelni, de mint ahogy mindenre, erre is van egy egyszerű megoldás: eddz reggel! Ha nálad fel sem vetődhet, hogy emiatt esetleg másfél órával korábban kelj, akkor is van néhány ötletünk, ami segíthet.

vous - 2021.02.07.
Gondod van a koránkeléssel? Hat tipp, hogy dinamikusan indítsd a napot

Szundi? Szundi!

Imádjuk a szundi gombot a telefonon! Ha te is szereted azt az érzést, amikor van még tíz-tizenöt perced lustálkodni az ágyban, hogy elkészülj, és indulj edzeni, állítsd be korábbra az ébresztőt!

Legyen a közeledben a ruhád!

Ne azzal induljon a reggel, hogy nem találod a cipőd párját, vagy a póló, amit fel akarsz venni éppen a szennyesben van, a nadrágodon meg nem jó a cipzár… Este válogasd össze, amit másnap fel akarsz venni! Egy gonddal kevesebb reggelre.

Igyál vizet!

A British Journal of Nutrition tanulmánya szerint, ha éhgyomorra kezdesz edzeni, húsz százalékkal több zsírt égethetsz el. Ettől persze még nem szabad elhanyagolni a vizet!

Rövid is lehet

Egy tizenöt perces reggeli futás is elég energiát adhat a napra. Ezt napról napra öt-tíz percekkel növelheted. Nem elvárás, hogy korán reggel lefuss egy maratont.

Helyben is lehet 

Ha túl messze van az edzőterem, vagy ahhoz már lusta vagy, hogy odáig elmenj, akkor miért is ne edzhetnél a környéken?! Fuss néhány kört, emelgess valamit a nappaliban, és már meg is vagy!

Kényeztesd magad!

Ha már rutinná vált a reggeli edzés, és heti két-három alkalommal be is tartod, akkor igazán büszke lehetsz magadra! A hét többi napján pedig csalj egy kicsit, aludj tíz perccel többet, vagy igyál kicsit több kávét a szokásos egy helyett! 🙂

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!