Egyéb kategória

Hogyan hat ránk a home office? INFOGRAFIKA

Rengeteg változás történt az idei évben.

A koronavírus járvány óriási hatással volt minden emberre – mind fizikailag, mind mentálisan. Még azok is érezhették a hatását, akik közvetlenül nem is voltak érintettek, hiszen a pandémia kirobbanásakor rengeteg ember maradt otthon a napi ingázás helyett.

vous - 2021.01.19.
Hogyan hat ránk a home office? INFOGRAFIKA

Tavasszal ugyanis szinte mindenki távmunkában dolgozott, akinek a munkája megengedte, hogy az otthonából lássa el a feladatait.

A home office pedig szinte minden munkával kapcsolatos szokásunkra hatással van.

Gondoljunk csak arra, hogy az irodai – munkához kialakított – környezethez képest az otthonunk a kényelemhez és a pihenéshez lett kialakítva, ami nem túl kedvező a produktivitást illetően.

Ez pedig óriási hatással van a vásárlási szokásainkra is, amit remekül szemléltet, hogy a világ legnépszerűbb kávébabja, az arabica helyett egyre kelendőbb a robusta kávé, amely a jóval nagyobb koffeintartalmának köszönhetően megakadályozza, hogy a lakásunk kényelmét kihasználva alvásra cseréljük a munkát.

Hasonló változások figyelhetőek meg az otthoni edzés kellékek piacán is, hiszen a legnagyobb sportáruházak már hónapok óta készlethiánnyal küzdenek, mert nem tudnak lépést tartani a hirtelen megnövekedett kereslettel.

A kertes házak piaca is növekedett, pedig gazdaságilag sokkal rosszabb a helyzet, mint pár hónappal ezelőtt, hiszen rengetegen vesztették el a munkájukat. Mivel az emberek már nem csak aludni járnak haza és egyre több tevékenységet csinálnak otthon, ezért egyre kevésbé érzik jól magukat a szűk lakótelepi garzonokban, és ezért természetközelibb, tágasabb házba költöznek.

De vajon hogyan élik meg ezt a helyzetet maguk az érintettek? Erre mutat rá az alább látható képes anyag!

Forrás:
Infografika

Ahogy látható, nem csak a távmunkában dolgozók rutinjaiban és szokásaiban figyelhető meg változás, hanem a demográfiájukban is.

Ezelőtt ugyanis azok dolgoztak otthonról, akiknek erre nyomós okuk volt, mert például várandós nők, kisállat gazdák, krónikus betegek vagy szabadúszok.

Mára viszont a pénzügyi-, informatikai- és az állami szektor munkatársai dolgoznak a legnagyobb számban otthonról.

Érdekes lesz látni, hogy ez miként változik meg a járvány lecsillapodása után, de erre még biztosan várnunk kell jó pár hónapot!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.