Egyéb kategória

5+1 remek tipp horkolás ellen

A hazai felmérések alapján a lakosság csaknem fele a horkolók táborát erősíti. A horkolás, mint hanghatás elég kellemetlen tud lenni, akár a párkapcsolatot is megkeserítheti. De a jelenség veszélyt jelenthet magának a horkoló személynek is, mivel akár légzés kimaradáshoz is vezethet.

vous - 2020.08.14.
5+1 remek tipp horkolás ellen

Számos oka lehet a hangos, házat rengető horkolásnak, ezért biztos kezelése és megszüntetése csak fül-orr-gégész szakorvos vagy alvásterapeuta segítségével valósítható meg. Az enyhébb horkolók számára viszont vannak megfelelő kiegészítők is, melyeket most ismertetünk.

5+1 remek tipp horkolás ellen

5+1 remek tipp horkolás ellen
Forrás:
123rf.com

Vedd fel a harcot a horkolás ellen!

Elalvás után a garat, a nyelvcsap és a lágyszájpad izmai ellazulnak, a légutak összeesnek, az ernyedt izmok miatt szűkül a légrés, közben gyorsul a légáramlat, így a kifújt levegő hangosan rezonál – ez a horkolás. A horkolást akkor kell kezelni, ha nagyon intenzív, már-már lehetetlenné teszi a társas életünket, illetve ha a kivizsgáláskor kiderül, hogy alvási apnoét okoz, tehát kimarad a légzésünk.

Ez ugyanis komoly problémákhoz, oxigénhiányhoz és abból adódó szövődményekhez vezethet. Ilyenkor mindenképpen fordulunk horkolás ambulanciához!

5+1 remek tipp horkolás ellen

5+1 remek tipp horkolás ellen
Forrás:
123rf.com

Egyéb lehetőségek

A horkolásgátló spray-k hatóanyagokat tartalmaznak, melyek feszesítik a lágyszájpadot. Ezek akkor jók, ha az említett terület okozza a horkolást.

Az orrbetétek, orrcsipeszek, orrtágítók akkor hasznosak, ha az orrüregben van a probléma, a szűkületet tágítják, így biztosítva a levegő akadálytalan áramlását. A horkolásgátló tapasz is ide tartozik, ami allergia vagy nátha esetén is hatásos.

Léteznek lágyszájpad-emelő és állkapocs emelő gyógyászati eszközök is, amelyek kissé a fogszabályzókhoz hasonlatosak, estére lehet őket behelyezni.

Vannak horkolás elleni párnák, amelyek a testhelyzetünket próbálják behatárolni, nyilván ez csak akkor jó, ha ilyen enyhe oka van a hanghatásoknak. Ezekhez hasonló a horkolás elleni pizsama (puklikkal, “tüskékkel” a hátán), ami szintén azt éri el, hogy bizonyos testhelyzetet kerüljünk, leginkább a háton alvást.

A horkolásgátló óra is arra ösztökél, hogy helyzetet változtassunk, ha érzékeli, hogy rázendítünk, elektromos impulzussal csípi meg a csuklónkat.

Címkék: #horkolás #tippek
Ajánlott cikkek