Egyéb kategória

Így is lehet! Vegán testépítők!

Manapság sok helyen hallhatunk vagy olvashatunk vegetáriánus, illetve vegán táplálkozásról. Sokan azt hiszik, ez a két fogalom egy és ugyanaz, pedig nem! Vegetáriánus alatt a hétköznapi szóhasználatban azt a táplálkozást értjük, amelyben egyáltalán nem szerepel hús. A vegán táplálkozás (vagy más néven: szigorú vegetáriánus táplálkozás) ezzel szemben azt jelenti, hogy az adott személy csak és kizárólag növényi eredetű összetevőkből válogathat, minden állati eredetű összetevőt (hús, tejtermékek, tojás) kerülnie kell.

vous - 2019.09.24.
Így is lehet! Vegán testépítők!

Mielőtt fejest ugrunk a vegán életmódba, előtte – természetesen jogosan – feltesszük magunknak azokat a kérdéseket, hogy: ha nem ehetek húst, tojást, tejterméket, képes leszek-e pótolni a hiányukat. Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódhatnak meg egy életmódváltás előtt álló emberben. Csak semmi pánik! A következő vegán testépítők történetei bebizonyítják, hogy vegán táplálkozás mellett is megvalósíthatóak kitűzött céljaink.

Objektum doboz

Billy Simmond, testépítő 

Billy Simmonds ausztrál testépítő a 2009-es Mr. Natural Universe díj nyertese. Kezdetben vegetáriánus életmódot élt, majd később a vegán táplálkozás mellett kampányolt hazájában. Ahogy Billy mondja: „Ha sorra veszed a vegetáriánus és vegán életmód mellett szóló érveket, nem tagadhatod, hogy ez a legjobb döntés a saját egészséged, a környezeted védelme, illetve a másokra gyakorolt hatásod szempontjából.”

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek