Test

Konditerem: gépek vagy csoportos óra?

A testsúly csökkentése vagy az izomcsoportok kiépítése, ápolása. Ez a két leggyakoribb cél a fitneszstúdiók vendégeinél. Népszerűek a gépek és a csoportos órák is, de melyiket válasszuk? Vagy csak szaunázni járjunk le? Összegyűjtöttük a válaszokat és fontos tanácsokat!

vous - 2019.09.07.
Konditerem: gépek vagy csoportos óra?

Az évi végi lazulás után újra zsúfoltak a konditermek öltözői, sok az újrakezdő. Vannak, akiknél még nem alakult ki a rutin, nem tudják biztosan mi a céljuk, csak a egyszerűen jobban szeretnének kinézni. Ahhoz, hogy az alakunk és az állóképességünk változzon, a többség konditerembe megy. Az újoncoknak hirtelen sok lehet a lehetőségek kínálata, a változatosság nehéz eldönteni milyen mozgásformát válasszanak. Konditerem: gépek vagy csoportos óra?

A konditeremben a legjobb, ha keverjük

Eddig a konditermek vendégei elsősorban az izomcsoportok növelése kapcsán vagy a gépekre esküdtek, vagy a csoportos órákon tombolták ki magukat, illetve sokan a wellness részlegben relaxáltak. A legjobb, ha mindhármat kombináljuk: a gépeken történő edzés növeli a kalóriafelhasználást, gyorsítja az anyagcserét, a csoportos órák, mint az aerobik vagy a zumba, elősegítik a motorikus képességek fejlődését és talán a legjobb motivációt adják. A spa részlegnek a regenerációban van komoly szerepe.

Fontos, de mégsem tudja a többség

Az izmoknak – azon túl, hogy optikailag is kiváló hatást keltenek – komoly szerepük van. Fontos tudni, hogy minden extra kilogramm izom naponta több mint száz kalóriát használ fel. Azaz az izomépítést nem szabad csak az urakra hagyni, a hölgyeknek is célszerű az ilyen jellegű gépeket is előszeretettel használni. Szervezetünk úgy van beállítva, hogy a huszonötödik évünk betöltését követően megkezdődik az izmok lassú leépülése. A mottó ettől a kortól tehát: use it or lose it, azaz használd vagy elveszíted!

A cikk a sport4you.hu oldalán folytatódik.

Címkék: #konditerem #sport
Ajánlott cikkek