Egyéb kategória

Konditerem: gépek vagy csoportos óra?

A testsúly csökkentése vagy az izomcsoportok kiépítése, ápolása. Ez a két leggyakoribb cél a fitneszstúdiók vendégeinél. Népszerűek a gépek és a csoportos órák is, de melyiket válasszuk? Vagy csak szaunázni járjunk le? Összegyűjtöttük a válaszokat és fontos tanácsokat!

vous - 2019.09.07.
Konditerem: gépek vagy csoportos óra?

Elkezdődött az őszi fitnesz szezon. Az augusztusi lazulás után újra zsúfoltak a konditermek öltözői, a sok az újrakezdő. Vannak akiknél még nem alakult ki a rutin, nem tudják biztosan mi a céljuk, csak a egyszerűen jobban szeretnének kinézni. Ahhoz, hogy az alakunk és az állóképességünk ne változzon, a többség konditerembe megy. Az újoncoknak hirtelen sok lehet a lehetőségek kínálata, a változatosság nehéz eldönteni milyen mozgásformát válasszanak. Konditerem: gépek vagy csoportos óra?

Konditerem

Konditerem
Forrás:
sport4you

A konditeremben a legjobb, ha keverjük

Eddig a konditermek vendégei elsősorban az izomcsoportok növelése kapcsán vagy a gépekre esküdtek, vagy a csoportos órákon tombolták ki magukat, illetve sokan a wellness részlegben relaxáltak. A legjobb, ha mindhármat kombináljuk: a gépeken történő edzés növeli a kalóriafelhasználást, gyorsítja az anyagcserét, a csoportos órák, mint az aerobik vagy a zumba, elősegítik a motorikus képességek fejlődését és talán a legjobb motivációt adják. A spa részlegnek a regenerációban van komoly szerepe.

Fontos, de mégsem tudja a többség

Az izmoknak – azon túl, hogy optikailag is kiváló hatást keltenek – komoly szerepük van. Fontos tudni, hogy minden extra kilogramm izom naponta több mint száz kalóriát használ fel. Azaz az izomépítést nem szabad csak az urakra hagyni, a hölgyeknek is célszerű az ilyen jellegű gépeket is előszeretettel használni. Szervezetünk úgy van beállítva, hogy a huszonötödik évünk betöltését követően megkezdődik az izmok lassú leépülése. A mottó ettől a kortól tehát: use it or lose it, azaz használd vagy elveszíted!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.