Egyéb kategória

Emeletes málnás krémes egyszerűen, francia recepttel

Olyan mutatós és elegáns, mint egy cukrászdai sütemény, de otthon is nagyon könnyen elkészíthető, és mindenkit lenyűgözhetünk vele, főleg ha friss gyümölccsel tálaljuk. A ropogós tésztalapok, a selymes vaníliakrém és a zamatos málna triója egyszerűen mennyei.

vous - 2019.08.25.
Emeletes málnás krémes egyszerűen, francia recepttel

A franciák krémese nyomán készült ez a változat, az úgynevezett mille-feuille (ejtsd: millföjj) nálunk igazi klasszikus desszert, ami szó szerint ezer lapot, levelet jelent, és nem is az emeletességre utal, hanem a ropogósra sült leveles tészta hajszálvékony rétegeire. A tésztát lenyomtatva sütik, így nem tud megemelkedni, majd ha megsült, még egy kis porcukorral meghintve, immár nehezék nélkül tovább sütik, így a tésztarétegek enyhén karamellizálódnak, még egy kis ízt és ropogósságot adva neki.

malnas-kremes-mille-feuilles

malnas-kremes-mille-feuilles
Forrás:
cookta.hu

A sütemény tölteléke sűrűre főzőtt cukrászkrém, tojás, cukor, kukoricakeményítő, tej és vanília keveréke, egyszerű és gyors, ami tovább gazdagítható akár egy kis tejszínnel, akár vajjal, de az alaprecept is tökéletesen működik ennél a süteménynél, ami most friss málnával készült – de akár szeletelt vagy cikkekre vágott eperrel is szuperül működik!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek