Egyéb kategória

Emeletes málnás krémes egyszerűen, francia recepttel

Olyan mutatós és elegáns, mint egy cukrászdai sütemény, de otthon is nagyon könnyen elkészíthető, és mindenkit lenyűgözhetünk vele, főleg ha friss gyümölccsel tálaljuk. A ropogós tésztalapok, a selymes vaníliakrém és a zamatos málna triója egyszerűen mennyei.

vous - 2019.08.25.
Emeletes málnás krémes egyszerűen, francia recepttel

A franciák krémese nyomán készült ez a változat, az úgynevezett mille-feuille (ejtsd: millföjj) nálunk igazi klasszikus desszert, ami szó szerint ezer lapot, levelet jelent, és nem is az emeletességre utal, hanem a ropogósra sült leveles tészta hajszálvékony rétegeire. A tésztát lenyomtatva sütik, így nem tud megemelkedni, majd ha megsült, még egy kis porcukorral meghintve, immár nehezék nélkül tovább sütik, így a tésztarétegek enyhén karamellizálódnak, még egy kis ízt és ropogósságot adva neki.

malnas-kremes-mille-feuilles

malnas-kremes-mille-feuilles
Forrás:
cookta.hu

A sütemény tölteléke sűrűre főzőtt cukrászkrém, tojás, cukor, kukoricakeményítő, tej és vanília keveréke, egyszerű és gyors, ami tovább gazdagítható akár egy kis tejszínnel, akár vajjal, de az alaprecept is tökéletesen működik ennél a süteménynél, ami most friss málnával készült – de akár szeletelt vagy cikkekre vágott eperrel is szuperül működik!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.