A kókusztej szuper alapanyag, és nemcsak laktózérzékenyeknek, enyhén kókuszos íze miatt kimondottan finom turmixokhoz, kávéhoz, de akár krémlevesekhez és ázsiai fűszerezésű ragukhoz is. Otthon is elkészíthetjük, és érdemes is, mert sokkal olcsóbban és teljesen természetesen, kevés munkával elővarázsolhatjuk ezt az egészséges alternatív tejet.
Kókuszreszeléket olcsón találunk a boltban, kókusztejet viszont csak borsosabb áron, pedig házilag könnyen elkészíthető, és kb. harmad annyiba kerül, hiszen csak kókuszreszelék és víz kell hozzá, esetleg némi ízesítő, és minimális munkával kész is a krémes növényi tej.
Nem mellékes szempont az sem, hogy az egyszer már használt kókuszreszelék sem megy a kukába, mert isteni nassolnivalót készíthetünk belőle, így duplán megéri nekiállni a házi kókusztejnek.