Megjelent az eper, és ugyan még nem az az igazi, illatos és aromás, mint a hazai szabadföldi, de nem lehet neki ellenállni, ráadásul a szuperekben nem is tűnik annyira drágának a többi gyümölcs mellett, és már pár szem is elég ahhoz, hogy felvidítson egy-egy desszertet.
Egy pohárkrém könnyen és gyorsan összeállítható, selymes kanalazgatni való, egyszerű, de ellenállhatatlan desszert. Egy kis citrommal és friss eperrel üdítő, abbahagyhatatlan finomság. Az elkészítése néhány perc, és csupán pár egyszerű alapanyag kell hozzá, mégis egy könnyű, krémes desszert a végeredmény.
Mascarpone – vagy más krémsajt –, tejszín, egy kis citrom és némi gyümölcs is elég a boldogsághoz, legalábbis ez a könnyű mousse erről tanúskodik. Persze tovább is gondolhatjuk: rétegezhetünk bele babapiskótát, kekszet vagy kekszmorzsát, eper helyett más gyümölccsel is nagyon jól működik.
Citromos könnyű krém eperrel
Hozzávalók: