Mi is az a jégkása? Jég, gyümölcs és kis cukorszirup. Ha egy csipetnyi alkoholt adtok hozzá, akkor JÉGKOKTÉL a felnőtt neve, és gyerekek ne nyalogassák.
Minden nyári kerti partit garantáltan feldob (és kellemesen hűsít) a jégkása, amelynél egyszerűbb dolgot elképzelni se lehet egy forró nyári este – vendégváró fogásként.
Azt, hogy milyen gyümölcsöt használtok fel a jégkása készítéséhez, csakis ízlésetek, a vendégeitek ízlése na meg a pénztárcátok határozza meg. Lehet ugyanis hűsítő jeges nyelet pár zöldcitrom felhasználásával is, de aki megengedheti magának, az a trópusi gyümölcsök igazi arzenálját is felvonultathatja.
Kell még egy erős, strapabíró késes turmix, rengeteg, rengeteg jégkocka meg némi cukorszirup.
A cukorszirup se ördöngösség, magatok is elkészíthetitek: 1 liter vízbe olvasszatok fel 1 kg cukrot, hagyjátok kihűlni és kész is. Mehet a jégkásához. Már aki igényli a cukrot. Szerintünk cukor nélkül is fantasztikus.