Egyéb kategória

Húsimádó szendvics kicsit másképp: taco darált hússal

A taco egy mexikói gyökerekkel bíró, de erősen amerikanizálódott fogás - nagyon egyszerű és jól variálható, személyre szabható, nem véletlenül vált az egyik legnépszerűbb street food fogássá. Készen kapható tortillával vagy ropogós taco kehellyel otthon is pikk-pakk elkészíthető - most egy pulykahúsos, könnyű változatot mutatunk, ami egészséges étrendbe is beilleszthető.

vous - 2019.06.03.
Húsimádó szendvics kicsit másképp: taco darált hússal

A taco egyfajta szendvics, ami leggyakrabban ropogósra sütött, kukoricalisztes, U-alakú tortillalapokkal, úgynevezett taco kagylóval vagy kehellyel készül, de puha, búzalisztes változattal is tökéletesen működik. Általában lepirított, fűszeres darált hús az alapja, amit guacamole, vagyis avokádókrém és paradicsomsaláta vagy salsa egészít ki, de végtelenek a lehetőségek, kerülhet bele bab, kukorica, tejföl, reszelt sajt, sült húsos paprika, bármi, amit szeretünk. Nagyon jó partiételnek is, mert tökéletesen előkészíthető minden alapanyag, és utána mindenki magának állíthatja össze a saját tacóját, ízlése szerint.

Taco darált pulykahússal

Taco darált pulykahússal
Forrás:
Depositphotos

Ez a pulykamelles változat kiadós és gyors, a sovány húsnak köszönhetően alakbarát, de fehérjedús és nagyon jól ízesíthető, diétás étrendben akár el is hagyhatjuk a tortillát, és salátalevélbe töltve is tökéletes és laktató, szuperegyszerű fogás lehet.

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán találjátok.

Ajánlott cikkek